Μας… απειλούσε ο πύραυλος αλλά το μάθαμε εκ των υστέρων

piraulos

Πριν από μερικές ημέρες η υφήλιος παρακολουθούσε την πορεία του κινέζικου πυραύλου και την ανεξέλεγκτη πορεία του προς  τη γη.. Με ανακούφιση άπαντες είδαν να πέφτει στον βόρειο Ειρηνικό..

Αυτό που δεν ξέραμε και αποκαλύπτεται τώρα είναι πως περιοχές στη Δυτική Ελλάδα είχαν βρεθεί στη ζώνη κινδύνου.

Σύμφωνα με έγγραφο-ντοκουμέντο, που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πελοπόννησος», ζητήθηκε από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας να τεθούν σε επιφυλακή άμεσα τα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, καθώς και Κέντρα του ΕΚΑΒ σε Πάτρα και Ιωάννινα.

Με την επισήμανση «άμεσο», το έγγραφο του υπουργείου, με ημερομηνία 4/11/2022, με εντολή του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, απεστάλη την Παρασκευή προς όλους του εμπλεκόμενους φορείς, μεταξύ των οποίων και η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Λόγω της μικρής πιθανότητας πτώσης τμημάτων διαστημικού πυραύλου, σας γνωρίζουμε ότι κινεζικός διαστημικός πύραυλος αναμένεται να εισέλθει ανεξέλεγκτα στην ατμόσφαιρα της γης τις επόμενες ώρες και θραύσματά του ενδέχεται να καταπέσουν στις περιοχές της Β. Πελοποννήσου, του Ιονίου και της Δυτικής Ελλάδας.

»Τα Κέντρα των επιχειρήσεων των φορέων θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν το ΕΣΚΕΔΙΚ, προκειμένου να λάβουν περαιτέρω οδηγίες», ανέφερε το έγγραφο, που συνοδευόταν από χάρτη πρόβλεψης πτώσης.

Ευτυχώς, για όλους, τα συντρίμμια του πυραύλου κατέπεσαν τελικά στον βόρειο Ειρηνικό χωρίς να αποτελέσουν απειλή για κανέναν..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ