Μανιτάκης: Οι προς διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν

MANITAKHSΕπιστολή προς όλους τους υπουργούς με την οποία τους ζητεί να καταθέσουν αιτήματα ως προς τις ανάγκες φορέων και υπηρεσιών σε προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία των μετατάξεων και μεταφορών, απέστειλε ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης.

Ο κ. Μανιτάκης επιμένει ότι οι υπάλληλοι που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα μετακινηθούν σε φορείς που έχουν ανάγκες, σε μία προσπάθεια να κάμψει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί κυρίως από δημάρχους και συνδικαλιστικούς φορείς που αρνούνται να καταρτίσουν τις ατομικές πράξεις για τις απολύσεις.

Τονίζει ότι για την αντιμετώπιση άμεσων και επιτακτικών αναγκών προβλέπεται και η προσωρινή τοποθέτηση προσωπικού σε οποιαδήποτε υπηρεσία ή φορέα του δημοσίου τομέα. Τους ζητεί ως εκ τούτου ταχεία υποβολή των αιτημάτων για την άμεση κάλυψη των αναγκών και την τοποθέτηση υπαλλήλων σε νέες θέσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα τις ανάγκες σε προσωπικό ΔΕ Διοικητικού σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν άμεσα τον πολίτη.

Τέλος, σημειώνει ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις υπηρεσίες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα ελλιπούς στελέχωσης, καθώς και στις υπηρεσίες που ισχύει πάγωμα προσλήψεων.

«Στόχος αυτής της διαδικασίας είναι η αξιοποίηση του ήδη υπάρχοντος ανθρωπίνου δυναμικού με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο», υπογραμμίζει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ