Μαλανδράκης, Ράπτης απαντούν στον Λ. Τσουμάνη

dimarxeio zagoriou

Με κοινή επιστολή οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευτύχιος Μαλανδράκης και Ηλίας Ράπτης απαντούν στον Λεωνίδα Τσουμάνη μετά το διαζύγιο που επήλθε στη συνεργασία τους.

Όπως αναφέρουν σε μία εποχή προκλήσεων και σημαντικών θεμάτων ο Λεωνίδας Τσουμάνης ομφαλοσκοπεί και επικεντρώνεται στις εσωτερικές εξελίξεις.

Οι ίδιοι αναλύουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε η συνεργασία αλλά και η ρήξη και ξεκαθαρίζουν ότι θα συνεχίσουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους ως ανεξάρτητοι.

Αναλυτικά στην επιστολή αναφέρουν:

Η συνεργασία μας  με την παράταξη «Όραμα  για το Ζαγόρι»  ξεκίνησε την Άνοιξη του 2019 έπειτα από  επίμονες οχλήσεις του επικεφαλής της, ο οποίος  για τρίτη συνεχή φορά ανεπιτυχώς διεκδίκησε το αξίωμα του δημάρχου Ζαγορίου. Έτσι συμμετείχαμε στο ψηφοδέλτιο της εν λόγω παράταξης ως συνεργαζόμενοι  με μόνη δέσμευση τη συνέχιση της συνεργασίας μας μόνον στην περίπτωση εκλογής του επικεφαλής της ως δημάρχου.

Στις εν λόγω δημοτικές  εκλογές η παρουσία μας ενίσχυσε καθοριστικά την παράταξη του κ. Τσουμάνη με πολλές επιπλέον ψήφους και χαρακτηριστική την εκλογή του ενός εξ ημών ως πρώτου σε ψήφους εκλεγμένου δημοτικού συμβούλου του δήμου Ζαγορίου. Άλλωστε η μακρά πορεία μας στην τοπική αυτοδιοίκηση και μάλιστα σε θέσεις ευθύνης (ο Ε. Μαλανδράκης ως  νομαρχιακός σύμβουλος  πρόεδρος δημ.συμβουλίου και αντιδήμαρχος,  ο  Η. Ράπτης   ως αντιδήμαρχος) καταδεικνύει την πολύχρονη εμπιστοσύνη των συνδημοτών μας στα πρόσωπά μας. 

Με την αδιάλειπτη, ενεργή και ουσιαστική συμμετοχή μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου υπηρετήσαμε με ευσυνειδησία και αποτελεσματικότητα τον ρόλο μας ως δημοτικών συμβούλων.

                Η διακοπή της συνεργασίας μας με τον κ. Τσουμάνη  ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο κ. Μαλανδράκης ανακοίνωσε ότι  διαχωρίζει πλήρως τη θέση του απέναντι στην παράταξη, λόγω έλλειψης πνεύματος συνεργασίας και συλλογικότητας. Οι προσπάθειες  του Ηλία Ράπτη και του Αχιλλέα Τσουμάνη για μεταξύ τους επικοινωνία  προσέκρουσαν στην αδιαφορία του κ. Λεωνίδα Τσουμάνη. Η  συστηματική αποφυγή από πλευράς του κ. Λ. Τσουμάνη  για διάλογο με τους συνεργαζόμενους της παράταξης  καταδεικνύει ότι η πρόθεσή του για  ένταξη τους στο ψηφοδέλτιό του είχε από πλευράς του μόνον ψηφοθηρικό χαρακτήρα και όχι διάθεση εποικοδομητικής συνεργασίας.  Εξάλλου οι έννοιες της διαβούλευσης, της συναίνεσης, της κατάθεσης προτάσεων, της  διαβίβασης  αιτημάτων  και απόψεων των δημοτών και κυρίως του σεβασμού των συνεργατών του  δεν περιλαμβάνονται στο λεξιλόγιό του. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι για δύο και πλέον χρόνια δεν έχει συγκαλέσει ούτε για μία φορά διάσκεψη-τηλεδιάσκεψη των  μελών της παράταξής του για την προκαταρκτική διαβούλευση επί των θεμάτων που εξετάζονται στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (ούτε βέβαια για τη σπουδαιότερη συνεδρίαση με θέμα την ψήφιση του προϋπολογισμού, αλλά και την επίμαχη συνεδρίαση της 13/ 4/2021 , όπου ανακοίνωσε τη διαγραφή του κ. Μαλανδράκη)

Τη μόνη «συναινετική» απόφαση της παράταξής του, ειλημμένη από τους δύο έτερους δημοτικούς συμβούλους και τον ίδιο, αποτέλεσε η διαγραφή του Ε. Μαλανδράκη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς την τήρηση της διαδικασίας για την οποία ο νόμος προβλέπει την κατάθεση αντιγράφου πρακτικού υπογεγραμμένου από τους συμμετέχοντες στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, από το οποίο να προκύπτει ότι η απόφαση διαγραφής ελήφθη τουλάχιστον από τα 2/3 των συμβούλων της παράταξης και κοινοποίηση στον διαγραφέντα). Ακολούθησε η ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του Ηλία Ράπτη στην ίδια συνεδρίαση.

Δεν θα ακολουθήσουμε τη γραφή ούτε τις παράτυπες και  έωλες πρακτικές του κ. Τσουμάνη.

Θα εξακολουθήσουμε να εκτελούμε τα καθήκοντα  μας ως  ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι  με γνώμονα την πολύπλευρη  ανάπτυξη του Δήμου μας και την ενίσχυση της ουσιαστικής και άμεσης συμμετοχής των συνδημοτών μας, οι οποίοι μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ