Μάξιμος: Μην οδηγηθούμε σε διχασμό

Ψυχραιμία και νηφαλιότητα προς όλες τις κατευθύνσεις συνέστησε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, με αφορμή την ένταση που έχει ανακύψει για το Μακεδονικό.

Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι για τέτοια θέματα πρέπει να αποφασίζουν αυτοί που εξέλεξε ο ελληνικός λαός, ωστόσο συμπλήρωσε πως επί δεκαετίες ο πολιτικός κόσμος δεν έκανε τίποτα, με αποτέλεσμα τα Σκόπια να έχουν αναγνωριστεί ως «Μακεδονία» από 144 χώρες.

«Δεν άνοιξε ρουθούνι, δεν είπε κανείς τίποτα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ωστόσο ότι έπρεπε να γίνει μία σοβαρή εργασία, μία πατριωτική εργασία ώστε να διασφαλιστούν συγκεκριμένα πράγματα.

Σήμερα, συνέχισε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, φαίνεται ότι οι πιέσεις από το εξωτερικό είναι τεράστιες καθώς υπάρχουν πολιτικοοικονομικοί και γεωστρατηγικοί λόγοι ώστε να συμπεριλάβουν τα Δυτικά Βαλκάνια στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαική Ένωση.

Με τον τρόπο αυτό θα ανακοπεί η οικονομική εισβολή της Κίνας και η πολιτική της Ρωσίας.

«Τώρα δημιουργείται ένα κοκτέιλ, πολύ επικίνδυνο για την περιοχή το οποίο πρέπει να δούμε… Να ζυγίσουμε τα πράγματα και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα πω ποιες είναι οι σωστές αλλά πρέπει να είμαστε νηφάλιοι, να μην ξεφύγουμε σε ακραία πράγματα και να μην διχαστούμε… Κυρίως να μην χρηστιμοποιούμε τόσο σοβαρά ζητήματα για πολιτική προβολή. Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε χαμηλούς τόνους και να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί. Να μην ψάχνουμε ευκαιρίες για μικροπολιτική», κατέληξε στη δήλωσή του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ