Μακρύς ο δρόμος για την αναστήλωση της Πλάκας

gef plaka t1

gef plaka t1

Μακρύς φαίνεται ότι παραμένει ο δρόμος ωσότου η αναστήλωση της γέφυρας Πλάκας λάβει σάρκα και οστά.

Τα επόμενα βήματα για την αναστήλωση συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη που έγιναν στο Υπουργείο Πολιτισμού. Η σύσκεψη έγινε με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού Λ. Κονιόρδου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Ανάπτυξης και Υποδομών, του Ε.Μ.Π, του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη, του ΤΕΕ/ΤΗ, του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων και του καθηγητή Γ. Σμύρη ο οποίος θα εκπροσωπεί την Περιφέρεια Ηπείρου στην Επιστημονική Επιτροπή του έργου.

Το έργο, όπως είπε ο Περιφερειάρχης προϋπολογισμού 5.600.000 ευρώ, θα δημοπρατηθεί μετά την ολοκλήρωση εκ μέρους της Περιφέρειας των απαιτούμενων εργασιών και την παράδοση της υδραυλικής μελέτης.

«Εμείς στη νέα προγραμματική μετά θα συμμετέχουμε στην Επιτροπή Παρακολούθησης, αλλά περισσότερο θα ασχολούμαστε με τα βοηθητικά έργα και όχι με το καθεαυτού έργο. Θα έχουμε την γνώμη μας και την προσέγγιση στο τι και πως γίνεται στο έργο ώστε να γίνει γρήγορα και σωστά όπως ήταν στο παρελθόν», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Προγραμματική Σύμβαση θα υπογραφεί μετά τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και από τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς,

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ