Μάγεψε τους Ρώσους η Ηπειρωτική γαστρονομία!

gastronomia rosoi

gastronomia rosoi

Με τις καλύτερες εντυπώσεις αναχώρησε από την Ήπειρο το τηλεοπτικό συνεργείο του ρωσικού καναλιού MOYA PLANETA, που πραγματοποίησε γυρίσματα για εκπομπή τουριστικού και γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Η επίσκεψη ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της Περιφέρειας Ηπείρου με την Ελληνική Πρεσβεία στη Μόσχα και για την επιτυχία της συνεργάστηκαν όλοι οι τοπικοί φορείς του τουριστικού τομέα της Ηπείρου.

Τα γυρίσματα κάλυψαν αρχικά την περιοχή της Ηγουμενίτσας, των Συβότων, της Πάργας και της Πρέβεζας, όπου παρουσιάστηκαν οι παραλίες και τα θαλασσινά εδέσματα της Ηπείρου.

Στη συνέχεια το συνεργείο ξεναγήθηκε στα βυζαντινά μνημεία της Άρτας και τον υγροβιότοπο του Αμβρακικού, και ύστερα επισκέφθηκε τον ορεινό όγκο των Τζουμέρκων, όπου γεύτηκε την παραδοσιακή γαστρονομία και τη ζεστή φιλοξενία των κατοίκων.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στα Ιωάννινα με υπαίθριο μαγείρεμα στο χώρο του Ιτς Καλέ και επίσκεψη στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Ακολούθησαν γυρίσματα στο Ζαγόρι, όπου παρουσιάστηκαν οι υπαίθριες δραστηριότητες και οι παραδοσιακοί οικισμοί. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε στο Μέτσοβο, όπου παρουσιάστηκαν τα φημισμένα τυριά, τα εδέσματα και τα κρασιά της περιοχής.

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ