Μάχη για να σωθεί το έργο της Δουρούτης….

dourouti4

dourouti4Ένα έργο που μελετήθηκε και δημοπρατήθηκε με πολύ σοβαρά προβλήματα, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το Δήμο Ιωαννιτών αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για την αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε προ ετών από τον τότε Δήμο Μπιζανίου. Η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης είχε αποτελέσει την αφορμή για ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ του πρώην Δημάρχου Ιωαννίνων Νίκου Γκόντα και της Περιφερειάρχη Δήμητρας Γεωργακοπούλου.

Ότι ξεκίνησε στραβά λοιπόν, συνεχίζεται με προβλήματα. Η Διαχειριστική Αρχή εισηγείται στον Περιφερειάρχη την απένταξη του έργου. Και πριν ακόμη ο κ. Καχριμάνης αποφασίσει για την καυτή πατάτα που κρατά στα χέρια του, κάποιοι έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την απώλεια του έργου.

Βέβαια όλα θα κριθούν τις επόμενες ημέρες…. Και αν θεωρείται δύσκολο να βρεθεί λύση, είναι ακόμη δυσκολότερη η υπογραφή απένταξης της Δουρούτης, καθώς σε μια τέτοια περίπτωση η Περιφέρεια Ηπείρου είναι υποχρεωμένη –ως έχουσα την αρμοδιότητα- να βρει τρόπο και χρήματα για την ολοκλήρωση της αποκατάστασης της χωματερής.

Ο Δήμος Ιωαννιτών από την πλευρά του, σε σχετική ανακοίνωση, υπογραμμίζει ότι όντως υπάρχουν προβλήματα και αναζητείται η λύση, η οποία αναμένεται να δοθεί εντός των επομένων ημερών.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

Το έργο αποκατάστασης της χωματερής δημοπρατήθηκε από τη ΔΕΥΑΙ, στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με τους πρώην Δήμους Μπιζανίου και Ιωαννιτών. Η επιχείρηση κλήθηκε να εφαρμόσει μία μελέτη την οποία ούτε εκπόνησε, ούτε επέβλεψε η ίδια και όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων παρουσίαζε μεγάλα προβλήματα και ελλείψεις.

Τα προβλήματα αυτά δυσκόλεψαν εξ αρχής την ομαλή εξέλιξη των εργασιών.

Η ΔΕΥΑΙ έκανε συντονισμένη προσπάθεια ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού έργου, εντός του πλαισίου της αρχικής σύμβασης και χωρίς καμία υπέρβαση.

Έτσι βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου για την εξεύρεση οριστικής λύσης.

Εκτίμηση είναι ότι η λύση αυτή θα έχει δοθεί εντός των επομένων ημερών και έτσι θα αποφευχθεί κάθε κίνδυνος απένταξης του έργου.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θεωρεί ότι η αποκατάσταση της χωματερής στη Δουρούτη, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα έργα για το Νομό Ιωαννίνων. Στην κατεύθυνση αυτή θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απρόσκοπτη αποπεράτωσή του όπως απαιτούν οι πολίτες. Θα κριθεί από το αποτέλεσμα όπως θα κριθούν και όλοι όσοι σπεύδουν να πανηγυρίσουν για την πιθανή απένταξη του έργου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ