Μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι στο Ζαγόρι

ak zagori2

ak zagori2

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε κλοιό κακοκαιρίας βρίσκεται ολόκληρη η Ήπειρος με τα προβλήματα από τις έντονες και συνεχείς βροχοπτώσεις να είναι πολλά αλλά προς το παρόν διαχειρίσιμα. Η νύχτα είναι δύσκολη για το Ζαγόρι, όπου η καταιγίδα έχει χτυπήσει την περιοχή με μεγάλη ένταση.

Ο δρόμος προς το Τσεπέλοβο που είχε κλείσει το απόγευμα αφενός άνοιξε, αφετέρου απαιτεί πολύ μεγάλη προσοχή καθώς σε πολλά σημεία το ύψος του νερού είναι μεγάλο.

ak zagori1

Ρέματα και χείμαρροι έχουν υπερχειλίσει με αποτέλεσμα νερά και φερτά υλικά να καταλήγουν στον δρόμο και να τον μετατρέπουν σε ποτάμι.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής στο τμήμα που βρίσκεται κοντά στο γεφύρι του Κόκορη βρέθηκε η Πυροσβεστική, ενώ αδιάκοπα περνούσε μηχάνημα της πολιτικής προστασίας για να απομακρύνει χώματα και πέτρες.

Συνεχής και η κίνηση της Αστυνομίας, η οποία στα πιο επικίνδυνα σημεία έχει τοποθετήσει κώνους.

ak zagori3

ak zagori4

ak zagori8

ak zagori6

ak zagori7

ak zagori4

Μικρότερης έκτασης προβλήματα έχουν προκληθεί και στο δρόμο προς το Δίκορφο. Σημειώνεται ότι η κίνηση στα χωριά του Ζαγορίου είναι αυξημένη και στην περιοχή βρίσκονται πολλοί τουρίστες.

Προβλήματα έχουν σημειωθεί και στην περιοχή της Κόνιτσας. Στην Λαγκάδα, η οποία είχε χτυπηθεί και πέρυσι από την κακοκαιρία τα νερά παρέσυραν τμήμα του δρόμου που αποτελούσε πρόσβαση στην γέφυρα που ενώνει το χωριό με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το Πλαίσιο Φιλιατών μένει χωρίς πρόσβαση από τον έναν δρόμο λόγω κατολίσθησης και μεταφοράς φερτών υλικών που σημειώθηκε αργά το απόγευμα.

Συνεχείς είναι οι καταπτώσεις βράχων και οι μικρές κατολισθήσεις στα χωριά των Τζουμέρκων.

Προβλήματα από καταπτώσεις λίθων σημειώνεται στο σύνολο του επαρχιακού οδικού δικτύου.

Όσοι κινούνται θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ