Μάχη επίγειων και εναέριων δυνάμεων… Σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο, φωτιά και στη Δραγοψά

fotia new2

fotia new2

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μάχη από εδάφους και αέρος δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο που ξεκίνησε λίγο μετά τις έντεκα το πρωί κοντά στην χωματερή της Δουρούτης και κινείται πλέον προς την Κωνστάνιανη του Δήμου Δωδώνης.

Ενώ αρχικά φάνηκε ότι η φωτιά θα τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, πήρε τεράστιες διαστάσεις απειλώντας σπίτια και μονάδες στο Ασβεστοχώρι, όπου κινδύνευσαν και άνθρωποι.

Από τη μία και μισή το μεσημέρι οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με δύο αεροπλάνα τα οποία επιχειρούν, ενώ από τις τοπικές αρχές έχει ζητηθεί και περαιτέρω ενίσχυση των εναέριων μέσων.

fotianew1

Στόχος είναι να περιοριστεί το μέτωπο πριν πέσει η νύχτα και γίνει απειλητικό για τον οικισμό της Κωνστάνιανης αλλά και άλλων χωριών της περιοχής.

Επί ποδός βρίσκεται η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου ενώ σε εγρήγορση μένει ο μηχανισμός του Δήμου Ιωαννιτών στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου όπου ακόμη καίνε εστίες.

FOTIA NAS

Και στην Δραγοψά..

fotia new4

Νωρίτερα φωτιά ξέσπασε μέσα στον οικισμό της Δραγοψάς. Ευτυχώς η παρέμβαση ήταν άμεση και το μέτωπο κατασβέστηκε πριν πάρει διαστάσεις καθώς ο κίνδυνος ήταν μεγάλος αφού τα σπίτια βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής.

fotia new3

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ