Μ. Βορίδης: Κρίσιμη για την αυτοδυναμία η κάλπη της πρώτης Κυριακής

voridis giannina

Η προεκλογική αυλαία για τη Νέα Δημοκρατία στο Νομό Ιωαννίνων, άνοιξε ουσιαστικά με την πολιτική εκδήλωση που οργάνωσε η βουλευτής του κόμματος Μαρία Κεφάλα και στην οποία κεντρικός ομιλητής ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την μαζική παρουσία στελεχών και μελών της Νέας Δημοκρατίας και ο Υπουργός Εσωτερικών έθεσε επί τάπητος το δίλημμα των εκλογών, χωρίς να προσδιορίσει τον χρόνο κατά τον οποίο θα στηθούν κάλπες.

«Είτε γίνουν τον Απρίλιο, είτε τον Μάιο δεν έχει μεγάλη σημασία» είπε χαρακτηριστικά.

Στις κάλπες, όπως ανέφερε ο κ. Βορίδης θα αναμετρηθούν δύο κόσμοι, δύο προγράμματα και το ιδεολογικό τους υπόβαθρο, αλλά και τα πεπραγμένα της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος προχώρησε σε μία μακροσκελή σύγκριση των πολιτικών που ακολούθησε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σε τομείς όπως το μεταναστατευτικό, η δημόσια τάξη, η εθνική άμυνα και η ασφάλεια, η οικονομία και η ανάπτυξη.

«Οι πολιτικές αυτές θα πρέπει να κριθούν γιατί ο λαός απέκτησε εμπειρία της κυβερνώσας αριστεράς» ανέφερε ο κ. Βορίδης.

Προσδιόρισε ως κεντρικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας την επόμενη τετραετία την αύξηση των μισθών και ανέδειξε με έμφαση την ανάγκη υπερψήφισης του κόμματός του στις πρώτες κάλπες που θα στηθούν.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ekdilosi kefala1

«Έχουμε μπροστά μας δύο εκλογικές αναμετρήσεις ως αποτέλεσμα της απλής αναλογικής. Και έχουμε δύο εκλογικές αναμετρήσεις καθώς η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει κυβέρνηση συνεργασίας» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η πρώτη κάλπη είναι η πιο κρίσιμη.

Κι αυτό γιατί όπως είπε, η πρώτη κάλπη θα κρίνει τον πρώτο, την διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων και θα δημιουργήσει την προοπτική της αυτοδυναμίας.

«Αν η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι καθαρή είναι και μη αναστρέψιμη. Θα δείξει δε πόσο κοντά στην αυτοδυναμία θα είμαστε και θα την κρίνει στην δεύτερη κάλπη. Μαζί με την αυτοδυναμία θα έχει κριθεί και η πρόταση Τσίπρα για προοδευτική διακυβέρνηση» τόνισε και συμπλήρωσε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι να αναδειχθεί πρώτο κόμμα και με ποσοστό κοντά στην αυτοδυναμία, δηλαδή στο 37%.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • ekdilosi kefala

Από την πλευρά της η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου σε κεντρικό επίπεδο, δεν αναφέρθηκε σε θέματα του Νομού Ιωαννίνων και ζήτησε την στήριξη του κόμματος για να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές.

Στην εκδήλωση προβλήθηκε βιντεοσκοπημένο μήνυμα του κυβερνητικού εκπροσώπου, διαβάστηκαν μηνύματα των βουλευτών Κώστα  Τασούλα και Σταύρου Καλογιάννη ενώ χαιρέτησαν ακόμη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λένα Σταμάτη και ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παναγιώτης Σπανός.

Το πολιτικό σκέλος της εκδήλωσης διακόπηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας με τις ευλογίες της εκκλησίας..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ