Μ. Τζούφη: Ζητά παράταση των συμβάσεων στο ΠΓΝΙ

panepis ioann16

Με συμβασιούχους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου συναντήθηκαν η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη, ο υπεύθυνος Θεματικής Υγείας της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζιάλλας και ο υπεύθυνος της Οργάνωσης Υγείας Λάμπρος Παπανδρέου.

Κύριο ζήτημα που απασχολεί τους εργαζόμενους αποτελεί η παραμονή στην εργασία τους, δεδομένου ότι η κυβέρνηση νομοθέτησε την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης σε εργολαβικά σχήματα, καταργώντας τη δυνατότητα των νοσοκομείων να προσλαμβάνουν εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση, η συγκεκριμένη κυβερνητική επιλογή οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και ακυρώνει τις υπηρεσίες που προσέφεραν -ιδιαίτερα- τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας. Οι συμβασιούχοι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν το δικαστικό αγώνα για την παραμονή τους, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ώστε η κυβέρνηση να πάρει πίσω την απόφαση για απόλυσή τους και αντικατάστασής τους από εργολαβικά συνεργεία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει να ζητά τη έμπρακτη και καθημερινή στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας και καλεί την κυβέρνηση να παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων, τουλάχιστον μέχρι το τέλος του 2022. Ζητά επίσης, την επαναφορά της δυνατότητας των νοσοκομείων να συνάπτουν ατομικές συμβάσεις εργασίας με αυξημένη μοριοδότηση για όσους εργάζονται ήδη, όπως και τη δρομολόγηση των ενεργειών που θα εξασφαλίσουν σταθερή εργασία σε όλους τους εργαζόμενους.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Μερόπη Τζούφη επεσήμανε πως «είναι αναγκαία η συστράτευση όλων για να αποτραπεί μια ακόμη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας για απαξίωση και ιδιωτικοποίησης της υγείας. Απαιτείται πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση που θα αντιλαμβάνεται ως δικαίωμα την εργασία και ως υποχρέωση την περίθαλψη όλων των πολιτών στις δημόσιες δομές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ