Μ. Τζούφη: Συνάντηση με τη νέα Πρύτανη

tzoufi pritanis

Συνάντηση με τη νέα πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου πραγματοποίησε η Μερόπη Τζούφη, εκφράζοντας ευχές για καλή επιτυχία στο έργο της προς όφελος του πανεπιστημίου και της Ηπείρου συνολικά. Παράλληλα, εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, όπως και στην υλοποίηση του «νόμου Κεραμέως» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Κύριο θέμα αποτέλεσε η έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις ανεπάρκειες που αντιμετωπίζει η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, μεταφορά). Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχίσει η λειτουργία των δωρεάν μεταπτυχιακών παρά την προσπάθεια επιβολής διδάκτρων από το υπουργείο Παιδείας.

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συναντήθηκε επίσης με την αναπλ. κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Ναυσικά Ζιάβρα, όπου συζήτησαν για την επιτακτική στελέχωση των Τμημάτων Ιατρικής, ΒΕΤ, Νοσηλευτικής και Λογοθεραπείας με καθηγητές, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό. Τέθηκε επίσης το κτηριακό πρόβλημα και το ζήτημα στέγασης των εργαστηρίων, καθώς και η ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού ώστε να διευκολυνθεί το εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο της Σχολής.

Τέλος, η Μερόπη Τζούφη πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σπύρο Κονιτσιώτη και τη γραμματέα Μαρία Καπιτοπούλου. Στο πλαίσιο αυτό ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα, όπως και για στρεβλώσεις που έχουν προκύψει από το νέο «νόμο-πλαίσιο» της ΝΔ, τις οποίες αρνείται να διορθώσει το υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ