Μ. Τζούφη: Στην κυβέρνηση οι ευθύνες για την Βελλά

meropi tzoufi1

Η αποψίλωση της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς είναι αποτέλεσμα του νόμου που ψήφισε το Υπουργείο Παιδείας και η εφαρμογή του οποίου είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Αυτό τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, θυμίζοντας ότι πριν από έναν χρόνο το κόμμα της είχε προειδοποιήσει για την υποβάθμιση και το λουκέτο της ιστορικής σχολής.

«Η πρόσφατη ανακοίνωση της πρώην διευθύντριας της Σχολής Βελλάς είναι ενδεικτική. Επισημαίνει πως ο νόμος 4823/2021 του υπουργείου Παιδείας προβλέπει τη συγχώνευση του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών της ΑΕΑ Βελλάς με το αντίστοιχο της ΑΕΑ Αθηνών και το Πρόγραμμα Βυζαντινής Μουσικής και Ψαλτικής με το αντίστοιχο της ΑΕΑ Κρήτης. Παρόμοια, ο εξοπλισμός και η περιουσία της σχολής θα παραδοθεί στην Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Αθηνών και την Ανώτατη Πατριαρχική Ακαδημία Κρήτης.

Δυστυχώς οι αποφάσεις για το μέλλον της «Βελλάς» ελήφθησαν με αδιαφάνεια και χωρίς διάλογο με την τοπική κοινωνία. Παρά τις διαβεβαιώσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας ότι κανείς δεν πρόκειται να υποβαθμίσει την ιστορικότητα και την σπουδαιότητα του ιδρύματος, σήμερα βρισκόμαστε στην πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της αρμόδιας υπουργού Νίκης Κεραμέως.

Έτσι αντιλαμβάνονται τη δημόσια εκπαίδευση, έτσι δείχνουν το «σεβασμό» τους απέναντι στα ιστορικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, έτσι εκφράζουν το «σεβασμό» τους απέναντι στη γνώμη και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών» αναφέρει η κ. Τζούφη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ