Μ. Τζούφη: Πλήγμα για την Κόνιτσα το κλείσιμο τράπεζας

konitsa poli

«Οι ακριτικές περιοχές των Ιωαννίνων συνεχίζουν να μετρούν απώλειες, με το Δήμο Κόνιτσας να χάνει το μοναδικό σε λειτουργία υποκατάστημα τράπεζας. Οι αντιδράσεις των φορέων και των κατοίκων είναι απολύτως δικαιολογημένες καθώς εκατοντάδες αγρότες, συνταξιούχοι και ηλικιωμένοι αδυνατούν να εξυπηρετηθούν ηλεκτρονικά. Εμπόδια όμως θα υπάρξουν και για τους επαγγελματίες, τους δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους της μεγαλύτερης κωμόπολης του Νομού Ιωαννίνων και των γύρω περιοχών».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή της η βουλευτής του Νομού Μερόπη Τζούφη με αφορμή και το κλείσιμο της Τράπεζας Πειραιώς στην ακριτική περιοχή.

Στην ίδια δήλωση αναφέρει:

Οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών δεν είναι και δεν πρέπει να αισθάνονται «πολίτες β’ κατηγορίας». Ωστόσο, η απόφαση της τράπεζας αγνοεί τις ανάγκες τους, την ταλαιπωρία και το κόστος μετακίνησης για εξυπηρέτηση σε υποκαταστήματα της πόλης των Ιωαννίνων, δεδομένων μάλιστα των συνθηκών της πανδημίας. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν, τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας διασώθηκαν πολλαπλά με τις θυσίες και τις στερήσεις του ελληνικού λαού.

Ευθύνες έχει και η κυβέρνηση, η οποία ακολουθώντας το δόγμα περί «αυτορρύθμισης της αγοράς», τελικά ταυτίζεται με τα επιχειρηματικά συμφέροντα και όχι με τις ανάγκες των πολιτών. Όμως τώρα οφείλει να παρέμβει και να διασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των κατοίκων της Κόνιτσας στις τραπεζικές υπηρεσίες, ανεξάρτητα με τις επιθυμίες και το σχεδιασμό του τραπεζικού ιδρύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ