Μ. Τζούφη: Όχι στις αναχρονιστικές εκδηλώσεις

Με μία σαφή δήλωση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη καυτηριάζει τόσο την εκδήλωση που στοχεύει στην ποινικοποίηση των αμβλώσεων όσο και τις ανακοινώσεις του κινήματος κατά των μεταμοσχεύσεων.

Η κ. Τζούφη σημειώνει ότι πρόκειται για αναχρονιστικές και οπισθοδρομικές κινήσεις στις οποίες η κοινωνία πρέπει να απαντήσει αποφασιστικά.

Αναλυτικά αναφέρει:

Η διοργάνωση της αναχρονιστικής και οπισθοδρομικής εκδήλωσης στα Ιωάννινα, με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω» και με στόχο την ποινικοποίηση των αμβλώσεων, αποτελεί ευθεία επίθεση στα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα των γυναικών.

Την ίδια στιγμή, στην πόλη έκανε την εμφάνισή του το «κίνημα κατά των μεταμοσχεύσεων», μοιράζοντας σκοταδιστικού τύπου ανακοινώσεις.

Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις οφείλουμε να απαντήσουμε αποφασιστικά και συλλογικά. Να υπερασπιστούμε τα κατοχυρωμένα κοινωνικά δικαιώματα των γυναικών, οι οποίες έχουν το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιες για το πότε και πόσα παιδιά θα κάνουν.

Ταυτόχρονα, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την επιστημονική γνώση και τις σύγχρονες αντιλήψεις για το κρίσιμο θέμα των μεταμοσχεύσεων, ενισχύοντας τις προσπάθειες ανεύρεσης δοτών και μοσχευμάτων με σκοπό τη σωτηρία πολλών ανθρώπινων ζωών.

  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ