Μ. Τσολάκη: Έτοιμο το Κέντρο για την υποδοχή προσφύγων από την Ουκρανία

kentro paidiou

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι επιβεβλημένη και το καθήκον όλων μας είναι να προσφέρουμε κάθε βοήθεια στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από τον όλεθρο του πολέμου.

Αυτό επισημαίνει η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ηπείρου Μαρία Τσολάκη με αφορμή τις αφίξεις στα Γιάννινα των πρώτων προσφύγων από την Οδησσό.

Εννέα πρόσφυγες, μητέρες με τα παιδιά τους, θα βρουν θαλπωρή και φροντίδα στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στα Γιάννινα.

Η πόλη ανοίγει και πάλι την αγκαλιά της για την υποδοχή όπως έκανε κι άλλες φορές στο παρελθόν.

«To Κ.Κ.Π.Π.Η με αίσθημα ευθύνης της αποστολής του, υποδέχεται στην Ήπειρο, στην Μονάδα Προστασίας παιδιού Ιωαννίνων, εννέα πρόσφυγες (γυναίκες με μικρά παιδιά) από την Οδησσό, που βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ.

Με την στήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων, της αρμόδιας Υφυπουργού κ. Δόμνας Μιχαηλίδου, του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Σταμάτη Γεωργίου, αλλά και όλων των πολιτών της περιοχής μας θα παρέχουμε ό.τι απαιτείται για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των προσφύγων.

Δίπλα μας το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου, που παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια με προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης.

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά είναι επιβεβλημένη και το καθήκον όλων μας είναι να προσφέρουμε κάθε αρωγή στους συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται από τον όλεθρο του πολέμου.

Με την ευχή όλων ότι ο πόλεμος αυτός θα σταματήσει σύντομα υποδεχόμαστε τους πρόσφυγες στις Μονάδες μας και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας» σημειώνει η κ. Τσολάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ