Μ. Πλιάκος προς ΑΣΔΣΑ.. Το νόμιμο δεν είναι και ηθικό

pliakos mixalis

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρόεδρο του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΔΣΑ) Δ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου Νίκο Καλαντζή, απέστειλε το πρωί της Δευτέρας ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος μετά τις τελευταίες εξελίξεις που πυροδότησε η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που απορρίπτει την απόφαση του ΑΣΔΣΑ για  το διαγωνισμό (37εκατ. ευρώ) της λειτουργίας και διαχείρισης των ΣΜΑ και τη μεταφορά υπολείμματος.

Ο Δήμαρχος Ζίτσας αναφέρεται στην έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής ώστε να επικυρωθεί η απόφαση για προσφυγή στο ΣτΕ σημειώνοντας ότι αρμόδιο είναι το Διοικητικό Συμβούλιο.

«Αλλά ακόμα και αν αυτό είναι νόμιμο, σίγουρα δεν είναι ηθικό», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλιάκος.

Και στην επιστολή αναφέρει:

Είναι μια ενέργεια  που επιλέξατε να βαραίνει αποκλειστικά εσάς και ελπίζουμε πως αυτό δε θα οδηγήσει σε πολύμηνες καθυστερήσεις την πολυαναμενόμενη άμεση λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ταμεία των Δήμων της Ηπείρου.

Βέβαια η απόφασή σας  να επιμένετε ακόμη και τώρα στη μελέτη των 37 εκατ. ευρώ για να δοθεί η λειτουργία και διαχείριση των ΣΜΑ σε ιδιώτη, ξεκαθαρίζει μια και καλή ποιοι ήταν αυτοί που ήθελαν το διάλογο και ποιοι είχαν πάρει τις αποφάσεις τους, ακυρώνοντας ταυτόχρονα στην πράξη τις όποιες προσπάθειες για εξεύρεση εναλλακτικών λύσεων που μοναδικό στόχο έχουν την προάσπιση των συμφερόντων όλων των Ηπειρωτών».                                                                  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ