Μ. Κάτσης: Καμία απάντηση για την χερσαία ζώνη

igoumenitsa poli

Με τα πρακτικά από την συζήτηση στη Βουλή που είχε γίνει το Νοέμβριο του 2020 απάντησε ο Υπουργός Ναυτιλίας σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής Μάριος Κάτσης σχετικά με την παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο.

Παράλληλα επισυνάπτει απάντηση του ΔΣ του ΟΛΗΓ η οποία ωστόσο δεν διαφωτίζει το φλέγον θέμα καθώς η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης είναι πρώτα και κύρια ζήτημα πολιτικής βούλησης.

«Αν ήθελα να ακούσω τις ήδη γνωστές απόψεις της διοίκησης, δε θα κατέφευγα στην κατάθεση Ερώτησης στη Βουλή. Τόσο εγώ, όσο και η τοπική κοινωνία αλλά και οι φορείς της περιοχής, θέλουμε να ξέρουμε την επίσημη θέση της κυβέρνησης και όχι μισόλογα, δικαιολογίες, και κούφιες υποσχέσεις» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Μάριος Κάτσης.

Επαναλαμβάνει ότι το μείζον για την τοπική κοινωνία είναι να γνωρίζει ποια τμήματα της χερσαίας ζώνης σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα, σκοπεύει να αποδώσει, σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία και ποιος θα είναι ο χρόνος ολοκλήρωσης.

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας στην απάντηση του, μου επισύναψε και τα πρακτικά της συζήτησης της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησής μου, από τις 2 Νοεμβρίου 2020, για να μου επισημάνει τη θέση του Υπουργείου για το θέμα. Ξέχασε βέβαια να αναφέρει ότι από τότε που μου απάντησε πως η διαδικασία απόδοσης της χερσαίας ζώνης θα προχωρήσει άμεσα και ότι είναι σε πλήρη συνεννόηση με τις τοπικές αρχές, έχουν περάσει 8 μήνες και όχι μόνο δεν έχει γίνει τίποτα, αλλά ο διαγωνισμός για το ξεπούλημα του λιμανιού συνεχίζεται κανονικά, και οι τοπικές αρχές έχουν πλήρη άγνοια για το τι θα γίνει με τη χερσαία ζώνη.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με τα παραμύθια. Η κυβέρνηση μόνη της αποφάσισε να ξεπουλήσει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, βάζοντας σε παράλληλο κίνδυνο όλα τα εμπορικά φιλέτα των παραθαλάσσιων περιοχών σε Ηγουμενίτσα, Σύβοτα, Πλαταριά και Σαγιάδα. Εάν δε δοθεί άμεσα λύση με την απόδοση όλων των τμημάτων της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες των περιοχών αυτών, στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, τότε ο ιδιώτης μαζί με το λιμάνι θα πάρει δώρο και μεγάλο μέρος του παράκτιου μετώπου της Θεσπρωτίας, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο σε περιοχές απαραίτητες για την καθημερινότητα των πολιτών, και στις οποίες δραστηριοποιείται μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση έχει την απόλυτη ευθύνη να σταματήσει έστω και την τελευταία στιγμή το διπλό αυτό έγκλημα που υλοποιεί εναντίον της Θεσπρωτίας», αναφέρει ο κ. Κάτσης στη δήλωσή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ