Μ. Γκάγκα: Εξετάζεται το «σπάσιμο» της 6ης ΥΠΕ

gkagka nosokomeio

Άνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο να «σπάσει» η 6η ΥΠΕ ώστε η Ήπειρος να αποκτήσει την δική της Υγειονομική Περιφέρεια, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα η οποία ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα νοσοκομεία της περιοχής.

Το πρωί η κ. Γκάγκα επισκέφθηκε το νοσοκομείο Χατζηκώστα και στη συνέχεια το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Και στις δύο περιπτώσεις εξήρε την προσπάθεια που έγινε για την αντιμετώπιση και την διαχείριση της πανδημίας, ευχαρίστησε το προσωπικό και ανέφερε ότι η προσπάθεια αναβάθμισης θα συνεχιστεί.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός επισκέφθηκε κλινικές και τμήματα ενώ συνεργάστηκε με τους Διοικητές Σπύρο Δερδεμέζη και Νίκο Κατσακιώρη.

«Συζητήσαμε για το παρελθόν και συζητήσαμε τα πλάνα για το μέλλον, την ανανέωση του εξοπλισμού και ότι χρειάζεται» ανέφερε η Υπουργός σε δηλώσεις που έκανε απευθύνοντας ευχαριστίες σε όλο το προσωπικό.

Τόσο ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Νίκος Κατσακιώρης όσο και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα ανέφεραν ότι τέθηκαν όλα τα ζητήματα των νοσηλευτικών ιδρυμάτων και η ίδια απέκτησε εικόνα για το έργο που γίνεται στην περιοχή.

Η Αναπληρωτής Υπουργός ρωτήθηκε για την υλοποίηση της δέσμευσης που είχε αναληφθεί πριν και μετά τις εκλογές για «σπάσιμο» της ΥΠΕ αναφέροντας ότι είναι θέμα που εξετάζεται και θα δρομολογηθεί. Χρονικά τοποθέτηση την λύση του πριν τις ερχόμενες βουλευτικές εκλογές, κάτι ωστόσο που θα πρέπει να αποτυπωθεί στην πράξη.

Και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο πάντως η υποδοχή της Αναπληρώτριας Υπουργού ήταν «θερμή» από εργαζόμενους και συμβασιούχους που διαμαρτύρονταν για διάφορα υγειονομικά ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ