Μ. Ελισάφ: Ζητούμενο η τήρηση και όχι η επιβολή μέτρων

astinomia vradi epiruspost

Με γραπτή δήλωσή του τοποθετείται ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ στα τελευταία δεδομένα για την πανδημία χαρακτηρίζοντας αδόκιμη την διαρροή που έγινε περί επιβολής αυστηρότερων μέτρων στην περιοχή.

Ο Δήμαρχος σημειώνει ότι αφενός υπάρχει τις τελευταίες ημέρες αύξηση κρουσμάτων αφετέρου όμως το δημόσιο σύστημα υγείας δεν δέχεται πίεση.

Υπογραμμίζει δε ότι το βασικό ζητούμενο δεν είναι η επιβολή μέτρων αλλά η τήρηση αυτών που λαμβάνονται και ζητά από τους πολίτες να συνεχίσουν να δείχνουν συνέπεια με την τήρησή τους.

Στη δήλωση αναλυτικά αναφέρει: «Είναι γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται όχι μόνο στα όρια του Δήμου αλλά σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Το γεγονός αυτό μας ανησυχεί και απαιτεί την σχολαστική και πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων που είναι σε ισχύ.

Τα δύο νοσοκομεία της πόλης δεν δέχονται ιδιαίτερη πίεση στις Μονάδες Λοιμωδών και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Μάλιστα ένα μέρος της υφιστάμενης πίεσης είναι εισαγόμενη και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει όλους τους αρμόδιους.

Η αδόκιμη διαρροή πληροφοριών μετά την συνεδρίαση μιας επιστημονικής επιτροπής δεν συμβάλλει στην αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Σε κάθε περίπτωση σημασία δεν έχει η επιβολή μέτρων αλλά η τήρηση τους.

Ο Δήμος Ιωαννιτών παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση για την τήρηση των μέτρων ώστε να περιοριστεί η διάδοση του ιού».  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ