Μ. Ελισάφ: Τι συμβαίνει στο «βασίλειο» της ΔΕΥΑΙ

«Κάτι περίεργο (ή σάπιο) συμβαίνει στο βασίλειο της ΔΕΥΑΙ». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ καθώς το  Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης μετά την αποτυχημένη προσπάθεια να συνεδριάσει την προηγούμενη Τετάρτη και να πάρει αποφάσεις για 47 θέματα επανέρχεται ορίζοντας νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Δευτέρα.

Μεταξύ Τετάρτης και Δευτέρας, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, μεσολάβησε η ανάρτηση στη «Διαύγεια» απόφασης ανασυγκρότησης του Διοικητικού Συμβουλίου η οποία είχε ληφθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 30 Ιανουαρίου!

Η απόφαση αναρτήθηκε στις 4 Ιουλίου, πέντε μήνες και τέσσερις ημέρες μετά την έκδοσή της και ενώ σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έπρεπε να αναρτηθεί αμελλητί με μέριμνα του οργάνου που την εξέδωσε.

Στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αποφασίστηκε η ανασύνθεση του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, ήταν παρόντες και υπερψήφισαν ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Θωμάς Μπέγκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Ευθύμιος Χρυσοστόμου, o τότε αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος και μέλος του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Θανάσης Μανταλόβας, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ Γεωργία Γιώτη και Ελευθέριος Δοβανάς.

Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ενώ γνώριζαν τόσους μήνες την εκδοθείσα απόφαση περί ανασυγκρότησης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, συνέχιζαν να συνεδριάζουν με την παλαιά σύνθεση του ΔΣ και να λαμβάνουν αποφάσεις δεσμευτικές για τη ΔΕΥΑΙ και τους δημότες, χωρίς να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάρτηση της απόφασης στο Διαδίκτυο, παρότι από το Νόμο είχαν τη σχετική υποχρέωση!!!

Η σκοπιμότητα ανάρτησης στην παρούσα φάση δημιουργεί σοβαρά ερωτήματα. Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επιδιώκει πάση θυσία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ και λήψη αποφάσεων λειτουργώντας σαν να μην μεσολάβησαν δημοτικές εκλογές.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» θεωρεί ότι πρόκειται για ενέργειες που δεν συνάδουν με την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και την χρηστή διοίκηση.

Καλεί τόσο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ που προέρχονται από τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου και τους φορείς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην γίνουν μέρος της παρωδίας που στήνεται στην επιχείρηση.

Τονίζει ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξει επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ.

Η απάντηση του Δήμου

Η ανακοίνωση της «Νέας Εποχής» προκάλεσε την μακροσκελή απάντηση της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Στην απάντηση αναφέρεται: «Μια ακόμα «επίθεση» κατά της Δημοτικής Αρχής αποφάσισε να εξαπολύσει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται ξανά η ΔΕΥΑΙ.

Δεν προκαλεί πλέον καμία έκπληξη η τακτική της συγκεκριμένης παράταξης η οποία έχει διαλέξει ξεκάθαρα το δρόμο της πολιτικής όξυνσης με τη Δημοτική Αρχή, δημιουργώντας εύλογα ερωτήματα για το πως θα καταφέρει να λειτουργήσει συνθετικά την επόμενη μέρα.

Στην τελευταία ανακοίνωσή της πάντως, κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της αφού επέλεξε να στοχοποιήσει συγκεκριμένα το Δήμαρχο και Δημοτικούς Συμβούλους, κατονομάζοντάς τους, επιλεκτικά.

Παράλληλα, στην προσπάθεια να δώσει έμφαση στις «καταγγελίες» της εμφανίζει το Δήμαρχο Ιωαννίνων ως έναν απ’ αυτούς που ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο την κατακύρωση της απόφασης της ΔΕΥΑΙ για την ανασύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Προφανώς γνωρίζουν(;) ότι ο Δήμαρχος δεν ψηφίζει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβούλιου, επέλεξαν όμως να τον στοχοποιήσουν προσωπικά, προσπαθώντας να πετύχουν τί άραγε;

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» συνεχίζει να κατηγορεί τη Δημοτική Αρχή και τη ΔΕΥΑΙ ότι λαμβάνει αποφάσεις που θα την δεσμεύσουν από 1η Σεπτεμβρίου, λέγοντας ουσιαστικά ότι παρεμβαίνουν στο έργο της επόμενης Δημοτικής Αρχής.

Ξεχνά όμως γιατί η σημερινή Δημοτική  Αρχή έχει εκλεγεί για να ασκεί νόμιμα διοίκηση μέχρι της 31 Αυγούστου κι αυτό θα συνεχίσει κάνει για το καλό των πολιτών.

Άραγε η προτροπή της στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ που προέρχονται από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης Δημοτικού Συμβουλίου και τους φορείς όσο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες «να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην γίνουν μέρος της παρωδίας που στήνεται στην επιχείρηση», δεν είναι ωμή παρέμβαση στη λειτουργία της σημερινής Δημοτικής Αρχής των Ιωαννίνων;

Θα αναφέρει επιτέλους η συγκεκριμένη παράταξη ποια είναι τα θέματα που θεωρεί ότι δεν πρέπει να συζητηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ;

Μήπως το θέμα της κατακύρωσης του διαγωνισμού για το μεγάλο έργο της επέκτασης του βιολογικού;

Μήπως κάποιο άλλο;

Η αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ αφορούσε τα αναπληρωματικά της μέλη κι όχι τα τακτικά.

Η διασφάλιση της απαρτίας για τη λήψη αποφάσεων γινόταν με την παρουσία των τακτικών μελών.

Ρητά και κατηγορηματικά δηλώνουμε  ότι όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα κινούνται στο πλαίσιο της νομιμότητας και δεν περιέχουν κανέναν απολύτως κίνδυνο για την ισχύ των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ.

Ας ψάξουν πιο κοντά τους να βρουν «σαπίλες» και περίεργα συμβάντα διότι στο «βασίλειο» της ΔΕΥΑΙ και του Δήμου επί μερών της παρούσας Δημοτικής Αρχής δεν θα βρουν τίποτα.

Η σημερινή κοινοποίηση της γνωμοδότησης του Συμβούλιου της Επικρατείας με την οποία η ΔΕΥΑΙ δύναται να ολοκληρώσει τη διαδικασία για την πρόσληψη Γενικού Διευθυντή, αποδεικνύει τη σοβαρότητα σε σχέση με το νόμιμο των ενεργειών με την οποία η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα.

Συνεχίζουμε για το καλό των Ιωαννίνων μέχρι την τελευταία μέρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ