Μ. Ελισάφ: Έχει δρόμο ο εμβολιασμός, απαραίτητο το εμβολιαστικό

emvoliastiko

Απαραίτητο για την επιτάχυνση του εμβολιασμού στην περιοχή και για την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, ειδικά του Πανεπιστημιακού, θεωρεί ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο.

Το mega εμβολιαστικό δείχνει ότι έχει παγώσει ενώ κατά την συζήτηση που έγινε στη Βουλή δεν δόθηκε κανένα σαφές χρονοδιάγραμμα για ενδεχόμενη λειτουργία του.

Ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για την δημιουργία εμβολιαστικού κέντρου στα Γιάννινα και τόνισε πως αποτελεί ένα αυτονόητο αίτημα της περιοχής καθώς θα αποσυμφορήσει την πίεση στα νοσηλευτικά ιδρύματα και ειδικά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Καυτηρίασε το γεγονός ότι το κτίριο του Περιφερειακού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας παραμένει κλειστό εδώ και πολλά χρόνια παρά τα εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν.

«Θα ήταν χρυσή ευκαιρία να μπορέσει να γίνει εκεί το εμβολιαστικό κέντρο, ωστόσο φαίνεται ότι πρυτανεύουν διαφορετικά κριτήρια. Πιστεύω ότι πραγματικά θα μπορούσε να λειτουργήσει ένα υποδειγματικό εμβολιαστικό κέντρο και ξέρω ότι ο κ. Περιφερειάρχης είχε αναλάβει και την πρωτοβουλία να αποκαταστήσει το χώρο.

Πεποίθησή μου είναι ότι αποτελεί έναν ιδεώδη χώρο που να λειτουργεί σε μόνιμη βάση γιατί δεν θα τελειώσει η ιστορία του εμβολιασμού σε ένα – δύο μήνες αφού θα χρειαστούν επαναληπτικές δόσεις» κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ