Μ. Ελισάφ: Δεν δικαιούται να απαξιώνει ο δήμαρχος

Ένα καυστικό σχόλιο κάνει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Μωυσή Ελισάφ, με αφορμή την δημόσια αντιπαράθεση του δημάρχου Θωμά Μπέγκα και του γλύπτη Θεόδωρου Παπαγιάννη, μετά τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Γεωργίου Μυλωνά.

Η αντιπαράθεση έγινε στα κοινωνικά δίκτυα, όταν ο Θεόδωρος Παπαγιάννης, ανέφερε ότι έξι μήνες μετά την παράδοση των προτομών που φιλοτεχνήθηκαν από τον ίδιο δωρεάν, παραμένουν απλήρωτα τα υλικά και το χυτήριο.

Η αντίδραση του δημάρχου ήταν σπασμωδική και απαξιωτική προς τον καλλιτέχνη, γεγονός που καυτηριάζει η παράταξη του Μωυσή Ελισάφ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Αποτελεί προσβολή προς την ιστορία, τον πολιτισμό και την παράδοση της πόλης, ο τρόπος με τον οποίο ο δήμαρχος της πόλης μας απαξιώνει δημόσια έναν σπουδαίο, καταξιωμένο και διεθνούς φήμης γλύπτη τον Θεόδωρο Παπαγιάννη.

Γίνεται διπλή η προσβολή όταν έχει ως αφετηρία την προτομή του Γεωργίου Μυλωνά, ενός πολιτικού που σφράγισε την πορεία των Ιωαννίνων με την ίδρυση του Πανεπιστημίου.

Ο δήμαρχος, όταν τοποθετείται δημόσια, εκπροσωπεί το θεσμό, το Δήμο, τα Γιάννενα. Έχει υποχρέωση να μην προσβάλει την πόλη και κυρίως να μην απαξιώνει ανθρώπους που έχουν προσφέρει και θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ