Λύση στον «γόρδιο δεσμό» της λυματολάσπης

Στην έγκριση των όρων διακήρυξης του διαγωνισμού που αφορά στην συνολική διαχείριση της λυματολάσπης προχώρησε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΙ.

Ήταν ένα από τα θέματα που είχαν βάλει φωτιά στο μετεκλογικό σκηνικό των Ιωαννίνων με τον διαγωνισμό τελικά που είχε προκηρυχθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή να παγώνει και να ακυρώνεται.

Ο διαγωνισμός εκείνος αφορούσε μόνο στις αποθηκευμένες ποσότητες της λυματολάσπης και το κόστος είχε προυπολογισθεί στο 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Η Διοίκηση της ΔΕΥΑΙ με την απόφαση που έλαβε τώρα προχωρά σε διαγωνισμό για την απομάκρυνση της αποθηκευμένης λυματολάσπης και όσης θα παράγεται μέσα στους 18 μήνες με προυπολογισμό 1,3 εκατομμύρια.

Η δημοτική αρχή, σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί πλήρη και απόλυτη δικαίωση για την ίδια.

«Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της επιχείρησης μελέτησε διεξοδικά το θέμα και με βάση όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε προχωρά στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την απομάκρυνση της λυματολάσπης τόσο της αποθηκευμένης –μέσα σε διάστημα έξι μηνών- όσο και των ποσοτήτων που θα παράγονται για διάστημα 18 μηνών με το ποσό του 1,2 εκατομμυρίων.

Η εξοικονόμηση σημαντικών πόρων οφείλεται κυρίως στην απόφαση της σημερινής διοίκησης να δημοπρατήσει τις αποθηκευμένες ποσότητες με βάση τον όγκο και όχι το βάρος, το οποίο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες αναπροσαρμόζεται.

Το γεγονός αυτό από μόνο του αρκεί να δώσει τις πιο αποστομωτικές απαντήσεις σε όσους επέμεναν μέχρι και την τελευταία στιγμή σε έναν διαγωνισμό που δεν στηριζόταν σε αντικειμενικά δεδομένα», αναφέρεται.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ