Λύση στο πρόβλημα μεταφοράς των μαθητών

PITOYLIS1Λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών που είχε προκύψει στο Νομό Θεσπρωτίας βρέθηκε ύστερα από συνεργασία όλων των εμπλεκομένων και πιο συγκεκριμένα του αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας Γιώργου Κάτσινου, του προεδρείου του ΚΤΕΛ και εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Μετά από ειλικρινή διάλογο και αμοιβαίες δεσμεύσεις, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, τα δρομολόγια θα συνεχιστούν κανονικά μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι τα αίτια του προβλήματος είναι οικονομικά λόγω των οφειλών προς το ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας οι οφειλές που είναι σε εκκρεμότητα και θα προκύψουν έως τις 30/06/2012 έχουν ως ακολούθως:

1. K.T.E.Λ 526.532 ευρώ

2. ΤΑΧΙ και Ιδιώτες 656.265 ευρώ

Σύνολο οφειλών 1.182.797,00 ευρώ

Αυτά τα ποσά θα αποπληρωθούν μετά από σχετική επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών, όταν αυτή αποσταλεί προς την Περιφέρεια Ηπείρου και στην συνέχεια στις Περιφερειακές Ενότητες, μεταξύ των οποίων και η Π.Ε Θεσπρωτίας.

O Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα που είναι σε εξέλιξη, είχε συναντήσεις με το προεδρείο του ΚΤΕΛ, και μετά από συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, αποδέσμευσε πίστωση που ήταν προς εξόφληση παλαιών οφειλών προς το Ε.Ι.Ν ύψους 56.097,01 ευρώ και την διέθεσε προς το ΚΤΕΛ.

Δηλαδή το ΚΤΕΛ έλαβε συνολικά έναντι δρομολογίων σήμερα 117.080,39 και οι οφειλές προς αυτό έως 30/6/2012 διαμορφώνονται στο ποσό των 409.451,61 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ