Λύση για το έργο Ακτίου Αμβρακίας

AKTIO_AMBRAKIA«Ανάσα» στο έργο της αναβάθμισης σε αυτοκινητόδρομο του οδικού άξονα Άκτιο – Αμβρακία, έδωσε το υπουργείο Υποδομών με απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Υποδομών Σταύρο Καλογιάννη για εκταμίευση 300.000 ευρώ από τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου, προκειμένου να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Να θυμίσουμε ότι οι εργασίες το τελευταίο διάστημα οι εργασίες στο συγκεκριμένο έργο γινόταν με το σταγονόμετρο και υπήρξαν πολλές φορές που προκλήθηκαν κινητοποιήσεις καθώς το προσωπικό παρέμενε απλήρωτο, και οι εργαζόμενοι βρίσκονταν σε καθεστώς επίσχεσης εργασίας.

Οι 200 και πλέον εργαζόμενοι παρέμειναν απλήρωτοι για 5 μήνες, σε συνθήκες σκληρής λιτότητας. Το ποσό που εκταμιεύεται είναι 300.000 ευρώ και η πληρωμή θα γίνει σε βάρος και για λογαριασμό του αναδόχου και θα παρακρατηθεί από τον αμέσως επόμενο λογαριασμό, μέσω της διαδικασίας εγκρίσεώς του από την Διευθύνουσα Υπηρεσία.

Με την πληρωμή του ποσού καλύπτεται το σύνολο των οφειλών στους εργαζομένους και οι εργασίες θα συνεχιστούν κανονικά στην πρώτη και μεγαλύτερη από τις τέσσερις εργολαβίες του οδικού άξονα μήκους 48,5 χλμ και προϋπολογισμού 350.000.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ