Λύση για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας την Ιόνια

altsipras eio1

altsipras eio1

ΦΩΤΟ

Λύση στο πρόβλημα ανεφοδιασμού στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ανακοίνωσε, εγκαινιάζοντας την Ιόνια Οδό ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή ήταν και η σημαντικότερη εξαγγελία που έκανε καθώς για τα άλλα δύο μεγάλα ζητήματα της Ηπείρου, την επέκταση της Ιόνιας μέχρι την Κακαιβιά και την σύνδεση με την Πρέβεζα, επανέλαβε τις δεσμεύσεις αφήνοντας όμως τις λύσεις για αργότερα…

altsipras eio

Ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα πει περισσότερα για τα θέματα αυτά, κατά την διάρκεια του διαλόγου που θα έχει με όλους τους φορείς της Ηπείρου, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Αναφερόμενος στο θέμα του αεροδρομίου, σημείωσε ότι με την λειτουργία των δύο οδικών αξόνων, της Ιόνιας και της Εγνατίας, μετατρέπεται σε κόμβο.

“Επιλύσαμε ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά στις εγκαταστάσεις ανεφοδιασμού με καύσιμα. Στο εξής θα μπορούν να γίνονται πτήσεις τσάρτερ γεγονός που θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της περιοχής”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε σε περισσότερες λεπτομέρειες φαίνεται όμως ότι η λύση δίνεται μέσω φορητών δεξαμενών που θα τοποθετήσει μία από τις εταιρίες ανεφοδιασμού των αερολιμένων. 

altsip eg1

Έργο ανάπτυξης η Ιόνια Οδός

atsipras ei1

Ο Πρωθυπουργός, μιλώντας στο χώρο που είχε διαμορφωθεί ειδικά, στο ΣΕΑ Επισκοπικού, σημείωσε ότι η Ιόνια Οδός αποτελεί έργο ανάπτυξης, ανοίγει νέες προοπτικές για την Ήπειρο και την Δυτική Ελλάδα και φέρνει την περιοχή πιο κοντά στα Δυτικά Βαλκάνια.

«Η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού ανοίγει προοπτικές ανάπτυξης και του τουρισμού για τα Γιάννενα» σημείωσε και αναφέρθηκε εκτενώς στις συνθήκες ασφάλειας που δημιουργούν στις μετακινήσεις οι νέοι αυτοκινητόδρομοι.

altsip eg2

Υπογράμμισε ότι οι προοπτικές ανάπτυξης μπορούν να μεγιστοποιηθούν με την ένταξη της Ιόνιας Οδού σε έναν ευρύτερο σχεδιασμό περιφερειακής ανάπτυξης. Σ’ αυτόν τον σχεδιασμό θα περιλαμβάνονται τα νέα έργα στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, η σύνδεση της Ιόνιας με την Πρέβεζα και το Αγρίνιο και η επέκτασή της μέχρι την Κακαβιά.

«Στο επόμενο διάστημα θα ξανάεπισκεφτώ την Ήπειρο για να συζητήσουμε όλοι, στα πλαίσια του Περιφερειακού Συνεδρίου», ανακοίνωσε και πρόσθεσε πως «θα έχουμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε για περιφερειακές υποδομές και παραγωγικές δυνατότητες σε αυτούς τους τομείς στην ευρύτερη περιοχή».

atsipras ei2

Για την κατάσταση στη χώρα

Εγκανιάζοντας την Ιόνια ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο κλείσιμο της αξιολόγησης, λέγοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε πορεία εξόδου από την οικονομική κρίση.

atsipras eo3

«Στόχος είναι η νέα Ελλάδα να είναι απαλλαγμένη από τα βαρίδια του παρελθόντος, μια Ελλάδα που θα στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και θα σχεδιάζει το μέλλον για τους νέους ανθρώπους» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας πως οι νέοι άνθρωποι «μπορούν να αντλήσουν από τα πλεονεκτήματα της χώρας και να μείνουν εδώ η και να επιστρέψουν όσοι έχουν φύγει».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη πως στόχος είναι η εμπέδωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και επανέλαβε πως η χώρα αλλάζει σελίδα και προχωρά η ανάκαμψη με όρους δίκαιης ανάπτυξης.

atsipras eo4

{jathumbnail off}

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ