Λύσεις για το Μνημείο του Ζαλόγγου

mnimeio zaloggou

Ζητήματα που σχετίζονται με την προστασία και την ανάδειξη του μνημείου στο Ζάλογγο συζήτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου, Νίκος Θεοδωρίδης με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτισμού και την Προισταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε η ανάγκη εκπόνησης μελέτης αντικεραυνικής προστασίας του μνημείου και η κατασκευή νέας αντικεραυνικής προστασίας, καθώς και η ανάγκη διενέργειας  διερευνητικής αυτοψίας ώστε να ξεκινήσει άμεσα  η συντήρηση μνημείου  και η αποκατάσταση των φθορών που έχουν προκληθεί στις κεφαλές των δυο μεγαλύτερων μορφών του μνημείου,  για να προλάβουμε περαιτέρω φθορά και πιθανόν διάβρωση. Τέλος, συζητήθηκε  το θέμα της πρόσβασης στο χώρο του μνημείου.

Ο Γενικός Γραμματέας και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που παρευρίσκονταν στη συνάντηση έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα θέματα αυτά και διαβεβαίωσαν ότι σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα δρομολογηθούν λύσεις, καθώς η σημασία του μνημείου, το οποίο ανακηρύχθηκε Μνημείο Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς από το Υπουργείο Πολιτισμού το 2021, είναι μεγάλη.

Καλές οι δεσμεύσεις των αρμοδίων αρκεί να μην ξεχαστούν μετά τις εκλογές..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ