Λυμένο κατά τον Πλακιωτάκη το θέμα της χερσαίας ζώνης

plakiotakis olig

Λυμένο κατά τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη είναι το ζήτημα της χερσαίας ζώνης στην Θεσπρωτία.

Ο Υπουργός απηύθυνε βιντεοσκοπημένο χαιρετισμό στο 2ο Επιστημονικό Συνέδριο για την διοίκηση και την ανάπτυξη των λιμένων που οργανώνει ο ΟΛΗΓ.

Ο κ. Πλακιωτάκης σημείωσε  ότι με την πρόσφατη γνωμοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιοποίησης Λιμένων, ικανοποιήθηκαν τα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας για τις χερσαίες ζώνες και την απόδοση τμημάτων τους για ελεύθερη χρήση από τους πολίτες, όχι μόνο στην πόλη της Ηγουμενίτσας αλλά και στα Σύβοτα, την Πλαταριά και τη Σαγιάδα.

Βέβαια για να θεωρηθεί λήξαν το ζήτημα θα πρέπει να λάβει τις ανάλογες αποφάσεις το ΤΑΙΠΕΔ ώστε να εξαιρέσει από τον διαγωνισμό πώλησης τα επίμαχα τμήματα.

Επιφυλάξεις άλλωστε για την επίλυση του ζητήματος της χερσαίας ζώνης  εξέφρασε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Ηγουμενίτσας στο χαιρετισμό μου, σημειώνοντας ότι “μιας και μιλάμε για έξυπνα λιμάνια, δεν είναι έξυπνο να προχωρήσουμε στην ιδιωτικοποίηση χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει ρόλοι και αρμοδιότητες. Εμείς ακόμα περιμένουμε τις νομοθετικές πρωτοβουλίες…”, επαναλαμβάνοντας τη θέση του Δήμου Ηγουμενίτσας για νομοθετική ρύθμιση της απόδοσης των επίμαχων τμημάτων της χερσαίας ζώνης του λιμένα στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το τριήμερο συνέδριο, συνδιοργανώνουν ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Στα πλαίσια των εργασιών του θα συζητηθούν ζητήματα στρατηγικών και πολιτικών λιμένων στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, διαχείρισης λιμένων, ανάπτυξης κρουαζιέρας και τουριστικών λιμένων, περιβάλλοντος και ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ