Λουκέτο της Εθνικής σε Κόνιτσα και Φιλιάτες

etniki konitsa

Τα καταστήματα της Εθνικής σε Κόνιτσα και Φιλιάτες περιλαμβάνονται σε αυτά που οδηγούνται στο κλείσιμο.

Οι αντιδράσεις και στις δύο ακριτικές επαρχίες είναι έντονες.

Στη Θεσπρωτία ο βουλευτής Βασίλης Γιόγιακας απευθύνει επιστολή στην διοίκηση της Τράπεζας ζητώντας να διατηρηθεί η λειτουργία του υποκαταστήματος.

«Η επικείμενη αναστολή λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των  κατοίκων του Δήμου Φιλιατών καθώς και στην οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής. Οι ενδιαφερόμενοι θα υποχρεώνονται να μετακινούνται για τις συναλλαγές τους στο υποκατάστημα της Ηγουμενίτσας επιβαρυνόμενοι με πρόσθετα έξοδα και χρόνο μετακίνησης. Ακόμα περισσότερο πλήττονται οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των δεκάδων απομακρυσμένων χωριών του Δήμου Φιλιατών, οι οποίοι δε θα έχουν καν αυτή τη δυνατότητα», σημειώνει

Στην Κόνιτσα το Δημοτικό Συμβούλιο με ψήφισμά του εκφράζει την κάθετη διαφωνία του με το κλείσιμο του καταστήματος.

«Ο Δήμαρχος και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζοντας και τη βούληση του συνόλου των κατοίκων του Δήμου Κόνιτσας, απευθύνουμε έκκληση προς τη Διοίκηση Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή μας και να αναθεωρηθεί η πρόθεσή της για το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Κόνιτσα, το οποίο είναι απόλυτα αναγκαίο να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του, συμβάλλοντας στην ποιότητα ζωής των ακριτών κατοίκων της περιοχής, που επιμένουν να φυλάνε «Θερμοπύλες» στην παραμεθόριο.

 Ζητούμε από όλους τους αρμόδιους φορείς τη στήριξη του Δήμου μας, όχι μόνο στο αναφερόμενο αίτημα, αλλά και σε ό,τι αφορά την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας, πριν η συνεχιζόμενη πληθυσμιακή συρρίκνωση λάβει τραγικές διαστάσεις. 

Είναι αυτονόητο ότι εάν δεν ληφθεί υπόψη η ανησυχία και η αγωνία μας, θα αναγκασθούμε να προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις, με το σύνολο των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας γενικότερα», τονίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ