Λόγω κρίσης… μειώθηκε η κίνηση στην Εγνατία

egnatia«Θύμα» της οικονομικής κρίσης έπεσε και ο αυτοκινητόδρομος της Εγνατίας Οδού ΑΕ, συνολικού μήκους 670 χλμ, με την κυκλοφορία το 2011 να καταγράφει μέση μείωση κατά 10%, σε εθνικό επίπεδο, έναντι της προηγούμενης χρονιάς.

Τα παράπανω ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο τμηματάρχης τμήματος κυκλοφορίας διεύθυνση υποστήριξης δικτύου στον τομέα λειτουργίας εκμετάλλευσης και συντήρησης, Ευάγγελος Βίσκος, πολιτικός μηχανικός – συγκοινωνιολόγος, MSc.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, η λειτουργία των σταθμών διοδίων σε τέσσερα οδικά δίκτυα του αυτοκινητοδρόμου το τελευταίο δίμηνο του 2011, (Τύρια, περιοχή Παραμυθιάς Θεσπρωτίας, Μαλακάσι, περιοχή Μετσόβο, Ανάληψη, περιοχή Λαγκαδά, και Ίασμος Κομοτηνής, είχε ως αποτέλεσμα μια περαιτέρω μείωση κατά 15%-25% της κυκλοφορίας στα τμήματα αυτά.

Η σημαντική μείωση αυτή, σύμφωνα με τον κ. Βίσκο, οφείλεται είτε στη μη πραγματοποίηση κάποιων μετακινήσεων που πραγματοποιούνταν πριν τη λειτουργία των σταθμών (ιδιαίτερα στα τμήματα σταθμών διοδίων της δυτικής Εγνατίας), είτε στην εκτροπή μέρους της κυκλοφορίας στο ελεύθερο διοδίων εναλλακτικό δίκτυο (ιδιαίτερα στα τμήματα των σταθμών διοδίων Ανάληψης και Ιάσμου).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ