Λογαριασμοί ρεύματος: Κλιμακωτά η επιδότηση

dei logariasmoi

Κλιμακωτά θα δίνεται στο εξής η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας. Πλέον, όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα λαμβάνει, ενώ σύντομα θα γίνουν ανακοινώσεις για επιδότηση και στους καταναλωτές φυσικού αερίου, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Οι λογαριασμοί ρεύματος επιδοτούνται πάνω σε αυτούς. Με έναν τρόπο που εκεί απορροφούμε το 94%. Στο φυσικό αέριο δεν μπορούμε να απορροφήσουμε το ίδιο ποσοστό. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν στο τέλος του μήνα», τόνισε ο υπουργός, μιλώντας στο Mega.

«Από τον Ιούνιο και μετά επιδοτούμε οριζόντια τους λογαριασμούς ρεύματος. Θα συνεχίσουμε να επιδοτούμε όλους τους λογαριασμούς, όλες τις μηνιαίες καταναλώσεις, όλα τα σπίτια με μία διαφορά: Θα υπάρξουν κλίμακες. Όσο πιο χαμηλή κατανάλωση έχει κάποιος, έχει μεγαλύτερη επιδότηση. Αλλά και αυτός που έχει μεγαλύτερη κατανάλωση, εάν καταφέρει να μειώσει κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, θα επιδοτηθεί επιπλέον», υπογράμμισε ο υπουργός.

 «Θα στηρίξουμε όσο μπορούμε για να περάσουμε ομαλά τον χειμώνα. Είναι σημαντικό το θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, για παράδειγμα με το να ρυθμίσουμε τον θερμοστάτη έναν βαθμό πιο χαμηλά, θα μπορέσει να βοηθήσει το περιβάλλον, αλλά θα βοηθήσει και στην εξοικονόμηση ενέργειας», σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

«Μαίνεται ένας συμβατικός πόλεμος μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας. Βιώνουμε έναν ενεργειακό πόλεμο, η Ρωσία εκβιάζει την Ευρώπη, γιατί η Ευρώπη εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο. Κλείνει τη στρόφιγγα, άρα μειώνει την διάθεση του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και αυτό εκτινάσσει τις τιμές τα ύψη. Το φυσικό αέριο είναι 10 φορές πιο ακριβό σε σχέση με πέρσι και έχει παρασύρει και την ηλεκτρική ενέργεια. Εμείς θα στηρίξουμε το φυσικό αέριο και τους πολίτες που δεν μπορούν να αντικαταστήσουν αυτό το καύσιμο με άλλο καύσιμο, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα από κανένα ευρωπαϊκό κράτος να απορροφήσει το σύνολό της τεράστιας αυτής αύξησης», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ