Α. Καχριμάνης: Αρνητικά όλα τα δείγματα από επιχείρηση της Θεσπρωτίας

test covid

Με την ανακοίνωση των αρνητικών αποτελεσμάτων στα οποία είχε υποβληθεί το προσωπικό παραλιακής επιχείρησης της Θεσπρωτίας και οι στενές επαφές θετικού κρούσματος, λήγει ουσιαστικά ο συναγερμός που είχε σημάνει στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε επιβεβαίωσε ότι το σύνολο των δειγμάτων που αναλύθηκε στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι αρνητικό ενώ για τον έλεγχο της επιχείρησης εφαρμόστηκαν όσα προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Όπως ξέρετε  σε  επιχείρηση της Θεσπρωτίας, ένας εκ των συγγενών της ιδιοκτησίας είχε βρεθεί θετικός. Αυτός είχε αρκετές δημόσιες σχέσεις, μας δόθηκαν στοιχεία και κάναμε άμεσα ιχνηλάτηση των ανθρώπων που από την Πέμπτη μέχρι και την Παρασκευή ήρθε σε επαφή μαζί του.

Το νοσοκομείο Φιλιατών πήρε δείγματα από όλο το προσωπικό της επιχείρησης (περίπου 40 άτομα) και επίσης ξεκίνησε μια ιχνηλάτηση σε όσους τις μέρες αυτές είχαν βρεθεί στην επιχείρηση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

«Εδώ και λίγη ώρα ανακοινώθηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ότι και όλα τα άτομα που δούλευαν στην επιχείρηση  είναι αρνητικά και όπως καταλαβαίνετε αυτό δίνει μια μεγάλη αισιοδοξία ότι πλέον τα πράγματα, δεν είναι όπως στην αρχή φανταστήκαμε,  γιατί υπήρχαν και άτομα που δούλευαν σε δημόσιες υπηρεσίες, άτομα που ιχνηλατήθηκαν και πήραμε δείγματα, αλλά και άτομα που  εργάζονται σε  άλλες υπηρεσίες και τα οποία  μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο κοινωνικό πρόβλημα», ανέφερε.

Ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε έκανε γνωστό ότι ιχνηλατούνται επαφές του παίκτη της ΑΕΚ που βρέθηκε θετικός ενώ γίνονται όλες οι απολυμάνσεις που απαιτούνται στο νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων.

 Τέλος  ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης,  πρόσθεσε ότι «μέχρι αύριο θα έχουμε συζητήσεις με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για να αποφασιστούν οι περαιτέρω αποφάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ