Λιτός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου- Οι εκδηλώσεις στα Γιάννινα

elliniki simaia

Με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση των δημόσιων κτιρίων θα τιμήσουν τα Γιάννινα την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο εορτασμός είναι διαφορετικός από κείνον των προηγούμενων ετών καθώς δεν περιλαμβάνει παρέλαση λόγω των μέτρων για την πανδημία και οι περισσότερες εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στην Ήπειρο θα γίνουν διαδικτυακά.

Στα Γιάννινα την Πέμπτη στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου και αμέσως μετά θα γίνει ομιλία από την Σταυρούλα Χαιδεμενάκου, Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Ιωαννίνων. Στις 11:15 θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων.

Ο Δήμος Ιωαννιτών

Εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία οργανώνει ο Δήμος Ιωαννίνων.

Η εκδήλωση θα γίνει διαδικτυακά, την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις επτά το απόγευμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει χαιρετισμό του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ.

Ομιλία από τον Κώστα Κωστή, Καθηγητή Οικονομικής και Κοινωνικής Ιστορίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Από την Οθωμανική αυτοκρατορία στη ζώνη του Ευρώ: 200 χρόνια ελληνικού κράτους».

Θα ακολουθήσει ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη με τίτλο «Διονύσιος Σολωμός: Με μία αναπνοή». Παρουσιάζουν η Όλια Λαζαρίδου και ο Νίκος Ξυδάκης.

Την εκδήλωση συντονίζει η Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου και θα μεταδοθεί από το κανάλι του Δήμου στο youtube [https://youtu.be/uWZSloiCArI]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ