Λιτός εορτασμός της Εθνικής Επετείου

giannina mpizanomaxoi

Με την επιμνημόσυνη δέηση που έγινε στο Μνημείο Μπιζανομάχων και την κατάθεση στεφάνων τιμήθηκε στα Γιάννινα η Εθνική Επέτειος του ΟΧΙ.

Ένας εορτασμός που φέτος υπήρξε διαφορετικός..

Λιτός λόγω των μέτρων για τον περιορισμό διάδοσης της πανδημίας και χωρίς την παρουσία κόσμου.

Μόνο οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.

Ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, η βουλευτής Μερόπη Τζούφη, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.

«Δεν ξεχνάμε τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στους προγόνους μας. Με το όχι και τον αγώνα όλου του λαού γράφτηκε μια λαμπρή σελίδα ιστορίας» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ ανέφερε ότι μία ιστορική μέρα αλλά και μέρα ευθύνης που επιβάλλει όχι μόνο να θυμόμαστε και να τιμούμε αλλά και να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η βουλευτής Μερόπη Τζούφη ανέφερε ότι η 28η Οκτωβρίου αποτελεί ημέρα τιμής για όσους πολέμησαν και έπεσαν στα βουνά της Ηπείρου, στο Έπος της Αλβανίας αλλά και στην Εθνική Αντίσταση. «Νομίζω ότι και η δική μας γενιά είπε το δικό της ΟΧΙ με την καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι χρειάζονται πολλά ακόμη όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ