Λείπουν και τα απαραίτητα στο Νοσοκομείο Άρτας

arta nosokomeioΜε τα μελανότερα χρώματα περιέγραψε η διοίκηση του συλλόγου εργαζομένων την κατάσταση που επικρατεί τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα Κέντρα Υγείας του Νομού Άρτας. Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έγιναν εάν στο Νοσοκομείο δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, γεγονός που μεταφράζεται σε αύξηση του προϋπολογισμού, τότε από τον επόμενο μήνα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για τους πολίτες.

Ο κ. Γεωργούσης, περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί ανέφερε ότι πλέον λείπουν άκρως αναγκαία υλικά όπως φλεβοκαθετήρες, σύριγγες, συσκευές ορού, «ακόμα και αυτή τη στιγμή που μιλάμε δεν υπάρχει αντισηπτικό για ολόκληρο το νοσοκομείο», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «με δυσκολία εξασφαλίζονται κάποια υλικά τα οποία είναι αμφιβόλου ποιότητας και την ίδια στιγμή υπάρχουν ελλείψεις σε άλλα.

Αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί ο μαστογράφος έναν από τους καλύτερους που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη χώρα ο οποίος μέχρι πρότινος δεν λειτουργούσε γιατί δεν υπήρχε γιατρός και πλέον εφόσον ήρθε ένας επικουρικός που κι αυτός θα φύγει τον Ιούνιο, δεν λειτουργεί γιατί δεν υπάρχουν φιλμ. Φέρνουν ένα πακέτο που αρκεί για μια εβδομάδα και μετά τίποτα.

Τα Κέντρα υγείας λειτουργούν σαν περιφερειακά ιατρεία. Δεν υπάρχουν οδηγοί, δεν υπάρχουν νοσηλευτές και δεν υπάρχουν ιατροί, στα περισσότερα οι εφημερίες βγαίνουν με έναν αγροτικό ιατρό που όταν συνοδεύει μια διακομιδή, το Κέντρο υγείας κλείνει για τρεις ώρες, μέχρι να επιστρέψει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ