Λιμάνι… κλειστό αλλά για λίγο!

limani kleisto

Στο κλείσιμο του λιμένα εξωτερικού προχώρησε από το πρωί ο Δήμος Ηγουμενίτσας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που πραγματοποιεί με αίτημα την απόδοση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία.

Το κλείσιμο έχει  περιορισμένη διάρκεια και είναι κυρίως συμβολικό με σκοπό να σταλεί το μήνυμα προς όλα τα αρμόδια υπουργεία και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε οι υποσχέσεις να μετατραπούν σε πράξη.

Το αίτημα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης τίθεται με ένταση αυτό το διάστημα καθώς είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΗΓ που περιλαμβάνει ζωτικά τμήματα της παραλιακής ζώνης.

Χερσαία είναι η παράκτια έκταση όπου αναπτύσσονται δραστηριότητες και υποδομές,  αναγκαίες για την λειτουργία του λιμένα. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, όπου υφίσταται Κρατικό Λιμενικό Ταμείο ή Οργανισμός Λιμένα δεν δύναται να ιδρυθεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και ως εκ τούτου η διαχείριση από τον Δήμο καθίσταται αδύνατη.

Σε περίπτωση μη εξαίρεσης των αιτούμενων, από τους Δήμους, τμημάτων από τη σύμβαση παραχώρησης, τότε αυτά θα περιέλθουν στη διαχείριση του ιδιώτη με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • limani kleisto2EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • limani kleisto1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ