Λίγο πριν την πώληση χωροθετήθηκε ο τουριστικός λιμένας!

touristikos limenas

Κι ενώ αναμενόταν εξελίξεις για την απόδοση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία της Ηγουμενίτσας, με ΚΥΑ χωροθετήθηκε ο τουριστικός λιμένας, καθώς φαίνεται ότι στόχος της πολιτικής ηγεσίας είναι να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητες αυξάνοντας την προίκα που θα δοθεί στους ιδιώτες επενδυτές!

Η μαρίνα 340 θέσεων βρίσκεται στο βόρειο άκρο του παραλιακού μετώπου της πόλης της Ηγουμενίτσας, ανήκει στον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και θα υποδέχεται σκάφη έως και 25 μέτρων.

Στην χερσαία ζώνη της θα αναπτυχθούν δραστηριότητες επισκευής και συντήρησης σκαφών, κτίρια γραφείων και 6.000 τ.μ μικτής ζώνης εμπορικών δραστηριοτήτων και καταστημάτων.

Όπως αναφέρει στην από 27/07/2021 ανακοίνωσή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, το Υπουργείο Τουρισμού: “Ο τουριστικός λιμένας Ηγουμενίτσας θα ενισχύσει τις προοπτικές του υποσυστήματος του Ιονίου στον θαλάσσιο τουρισμό και θα αποτελέσει ισχυρό πόλο τουριστικής και εμπορικής ανάπτυξης για την Θεσπρωτία και όλη την Περιφέρεια Ηπείρου”.

Η Μαρίνα καταλαμβάνει θαλάσσιο μέτωπο σε μήκος περίπου 700μ. εντός της χερσαίας ζώνης. Το εξωτερικό έργο προστασίας της μαρίνας συνίσταται από πλωτό κυματοθραύστη συνολικού μήκους 550μ. Δημιουργούνται κρηπιδώματα μήκους 517 μ. όπισθεν των οποίων δημιουργείται ενιαία χερσαία ζώνη εκτάσεως περίπου 35.863μ2 (για τις χερσαίες εγκαταστάσεις ).

Οι δε θέσεις ελλιμενισμού των σκαφών διαμορφώνονται αφενός με τη χρήση τεσσάρων (4) πλωτών προβλητών, που διατάσσονται εγκάρσια στο βορειοανατολικό κρηπίδωμα, αφετέρου με την κατασκευή συμβατικών λιμενικών κρηπιδωμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ