Λίγα τα ξενοδοχεία που ανεβάζουν ρολά

Ούτε το 20% των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας όλης της χώρας δεν άνοιξε μέχρι τώρα, λόγω και της καθυστερημένης ανακοίνωσης των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Όλα τα ξενοδοχεία, εφόσον ανοίξουν, θα πρέπει να εφαρμόζουν, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος (ΞΕΕ), διαμορφωμένο υγειονομικό πρωτόκολλο που αντιστοιχεί στις προδιαγραφές και στις υπηρεσίες που το κάθε ένα παρέχει.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) Γρηγόρη Τάσσιο, το 80% των ξενοδοχείων δεν άνοιξε την 1η Ιουνίου, καθώς θα χρειασθεί ένα διάστημα προσαρμογής, τουλάχιστον 10 ημερών. Εκτίμησε ότι γύρω στις 15 Ιουνίου θα αρχίσει σιγά – σιγά να ξεκαθαρίζει το τοπίο, αν και τον Ιούνιο, όπως είπε ο κ. Τάσιος, η μέση πληρότητα φαίνεται να μην ανεβαίνει ούτε στο 30% για τα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου κρατήσεις.

Σημειώνεται ότι μόλις μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα τα οποία θα πρέπει να εφαρμόσουν οι ξενοδόχοι, τα οποία μάλιστα σε περίπτωση παραβίασής τους συνεπάγονται και «τσουχτερά» πρόστιμα από 500 έως 5.000 ευρώ αλλά και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης από 15 έως 90 ημέρες ανάλογα με την κλίμακα παραβάσεων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ