«Λευκή» η Άρτα, στα σκούρα τα Γιάννινα

xartis eodi

Τέσσερα χρώματα, τέσσερις διαφορετικές επιδημιολογικές εικόνες… Έτσι απεικονίζεται η Ήπειρος στον χάρτη γεωγραφικής αποτύπωσης που συνοδεύει τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Η Άρτα είναι σχεδόν λευκή και αποτελεί τον μοναδικό νομό της χώρας που βρίσκεται στη συγκεκριμένη κατηγορία.. Παρουσιάζει δηλαδή σχεδόν άριστη επιδημιολογική εικόνα με λιγότερα από 25 κρούσματα ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες. Είναι γεγονός ότι αρκετά 24ωρο τις τελευταίες δύο εβδομάδες η Άρτα έχει μηδενικό αριθμό κρουσμάτων.

Στην αμέσως επόμενη ζώνη, με κίτρινο χρώμα, βρίσκεται η Πρέβεζα. Τα κρούσματα για την περίπτωση αυτή κυμαίνονται από 25 μέχρι 50.

Ο Νομός Θεσπρωτίας βγήκε από το σκούρο όπου είχε βρεθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αποτέλεσμα της μείωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται. Το πορτοκαλί με το οποίο απεικονίζεται σημαίνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων από 50 μέχρι 149 ανά εκατό χιλιάδες πληθυσμού και για το διάστημα των τελευταίων 14 ημερών.

Τέλος ο Νομός Ιωαννίνων παραμένει στο σκούρο πορτοκαλί και είναι στην ίδια κατάσταση με αυτή που βρισκόταν από τον Φεβρουάριο αλλά και το φθινόπωρο. Τα κρούσματα παραμένουν σε περισσότερα από 150 ανά εκατό χιλιάδες κατοίκων για τις τελευταίες 14 ημερών.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ