Λεωφόρος Νιάρχου και παράκαμψη Νικόπολης: Έργα ώριμα προς δημοπράτηση!

niarxou l4

niarxou l4

Η Λεωφόρος Νιάρχου και η παράκαμψη της Νικόπολης, αποτελούν τα δύο ώριμα οδικά έργα στην Ήπειρο, τα οποία θα προχωρήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα και θα κατασκευαστούν στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο.

Ήδη ένα άλλο μεγάλο έργο, αυτό της σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με τα Τζουμέρκα βρίσκεται στην φάση της δημοπράτησης.

Τα χρήματα του ΕΣΠΑ για υποδομές είναι σαφώς περιορισμένα και λιγότερα από ότι ήταν στις προηγούμενες προγραμματικές περιόδους.

Στόχος για την Ήπειρο είναι να ολοκληρώσει τους τρεις συγκεκριμένους οδικούς άξονες, που επιλύουν σημαντικά προβλήματα.

Ήδη με την δημοπράτηση του άξονα για την σύνδεση των Τζουμέρκων με την Ιόνια δίνεται γρήγορη κι ασφαλή πρόσβαση σε μία περιοχή που μπαίνει σταδιακά στον τουριστικό χάρτη της χώρας και αναπτύσσει εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Σε δηλώσεις που έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι η Λεωφόρος Νιάρχου είναι έργο που επίσης παρουσιάζει ωριμότητα ώστε να περάσει στη φάση της δημοπράτησης.

Αυτό που απομένει είναι οι μικρές βελτιώσεις, μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής καθώς και μια μικρή διόρθωση στις απαλλοτριώσεις. Μάλιστα ο Περιφερειάρχης συμπλήρωσε ότι η συνάντηση που είχε με την Επιτροπή που έχουν συγκροτήσει οι κάτοικοι έγινε σε καλό κλίμα και τα περισσότερα μέλη της έφυγαν ικανοποιημένα. «Η Λεωφόρος Νιάρχου θα προχωρήσει και θα δημοπρατηθεί και δεν θα δημιουργείται πρόβλημα σε κανέναν», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης.

Το τρίτο οδικό έργο που θα προχωρήσει μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος είναι η είσοδος της πόλης της Πρέβεζας και η παράκαμψη της Νικόπολης.

Και για το έργο αυτό οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί ενώ έχει δοθεί το πράσινο φως και από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο. Ο προυπολογισμός ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ και η δημοπράτηση αναμένεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ