Λειψά στοιχεία, προβληματική ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ… Περιφερειάρχης και Δήμαρχος καυτηριάζουν την τακτική

koronoios nosokomeio

Το κενό ενημέρωσης που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ για τα κρούσματα που εντοπίζονται και τον τόπο κατοικίας τους καυτηρίασαν με δηλώσεις που έκαναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αλλά και ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Το πρόβλημα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ έχει αναδειχθεί με ένταση τις τελευταίες ημέρες καθώς ορισμένα από τα κρούσματα που «χρεώνονται» σε Νομούς της Ηπείρου εντοπίζονται σε άλλες περιοχές της χώρας όπου οι άνθρωποι αυτοί ζουν μόνιμα.

Το γεγονός αυτό αφενός προκαλεί μεγάλη αναστάτωση αφετέρου καλλιεργεί ένα έντονο κύμα δυσπιστίας και αμφισβήτησης στην κοινή γνώμη.

Και όχι αδικαιολόγητα.

Την ανάγκη λοιπόν για καλύτερη ενημέρωση επεσήμαναν Περιφερειάρχης και Δήμαρχος.

Διαβάστε αναλυτικά: Ελισάφ: Απαιτείται καλύτερη ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του σε δηλώσεις που έκανε ανέφερε ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Κυριακή δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Όπως εξήγησε ο ΕΟΔΥ συνεχίζει να κατανέμει τα κρούσματα όχι στον τόπο που εντοπίζονται, αλλά στην περιοχή αρχικής έκδοσης της Αστυνομικής Ταυτότητας ή του ΑΜΚΑ. 

Ανέφερε μάλιστα ότι αυτό συνέβη και με τα  επτά  κρούσματα που ανακοινώθηκαν το διήμερο Σαββάτου – Κυριακής για Ιωάννινα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία και ότι από την ενημέρωση που υπάρχει από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, δεν προκύπτει κάτι σοβαρό στην Ήπειρο, εκτός μιας περίπτωσης, που προέκυψε από άτομο που πέρασε από διάφορους φορείς ανά την Ελλάδα και την οποία οι υπηρεσίες της Περιφέρειας πραγματοποιούν ιχνηλάτηση. «Με την Πολιτική Προστασία και τις Διευθύνσεις Υγείας κάνουμε εκτεταμένες ιχνηλατήσεις και αυτό έχει βοηθήσει τα μέγιστα. Τέτοια ιχνηλάτηση δεν έχει γίνει πουθενά. Αν εμείς είχαμε επιφορτισμένη αυτή την αρμοδιότητα, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα»,  συμπλήρωσε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του.

Ο Περιφερειάρχης  αναφέρθηκε και σε  περιπτώσεις λανθασμένων σε αρχικό στάδιο διαγνώσεων θετικών κρουσμάτων, επισημαίνοντας για μια άλλη φορά το κενό ενημέρωσης που υπάρχει στην Ήπειρο, από τη συνεχιζόμενη άρνηση του ΕΟΔΥ να επιτραπεί η συνέχιση των αναλυτικών ανακοινώσεων από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της Ηπείρου και το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 

Ταυτόχρονα ο Περιφερειάρχης απεύθυνε έκκληση προς τους νέους να είναι προσεκτικοί: «Πρέπει να είμαστε πιο ήρεμοι και να μην ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν. Δεύτερο πρέπει η νεολαία και ειδικά όσοι συμμετείχαν σε πάρτυ στη Μύκονο ή σε άλλα μέρη να σεβαστούνε τον τόπο και τους ηλικιωμένους. Το ζητάω επιτακτικά. Είμαστε μια περιοχή που μέχρι σήμερα κάναμε μια σπουδαία δουλειά και με συνεργασία είχαμε τα καλύτερα αποτελέσματα,  μη τα χαλάσουμε τώρα».

Ο Περιφερειάρχης είπε ακόμη ότι υπάρχει άψογη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία και το Κέντρο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνει συντονισμός ενεργειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ