«Λεφτόδεντρα» δεν υπάρχουν ούτε για σχολεία, Πανεπιστήμιο και νοσοκομεία..

sxolikes ipodomes

Διαγωνισμούς και ώριμα έργα σε κτιριακές υποδομές παιδείας, υγείας και δικαιοσύνης, με συνολικό προϋπολογισμό 68,3 εκατομμύρια δρομολογεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Από την ανακοίνωση που έδωσε το Υπουργείο, προκύπτει ότι στο πακέτο αυτό δεν χώρεσε κανένα έργο της Ηπείρου..

Ούτε για την παιδεία, σχολεία και Πανεπιστήμιο..

Ούτε για τα νοσοκομεία..

Ούτε για την δικαιοσύνη..

Κι όλα αυτά, όταν οι ανάγκες, ειδικά στον τομέα της παιδείας είναι τεράστιες. Τόσο στον χώρο του Πανεπιστημίου όσο και σε αυτόν των σχολείων και της σχολικής στέγης.

Ενδεικτικά, υπεγράφησαν οι συμβάσεις των εξής έργων:

· Ανακαίνιση – Εκσυγχρονισμός των νοσηλευτικών μονάδων 3ου και 4ου ορόφου, γραφείο ιατρών και προσθήκη ανελκυστήρα στο Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας».

· Ενεργειακή Αναβάθμιση Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, «Άγιος Ανδρέας».

· Ανέγερση νέου κτιρίου 6ου 12/θέσιου Λυκείου Χαλανδρίου.

· Ενεργειακή Αναβάθμιση σχολείων Δ.Ε. Άνω Λιοσίων & Δ.Ε. Φυλής.

· Επεμβάσεις για τη βελτίωση των υποδομών σε κτίρια του Πρωτοδικείου Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων).

Επιπλέον, προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός ανάθεσης σύμβασης για την Προμήθεια εξοπλισμού ΑμεΑ, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων της χώρας, προϋπολογισμού 701.901 ευρώ.

«Οι εγκαταστάσεις και υποδομές των βασικών πυλώνων παροχής υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, αποτελούν προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο, μέσω των φορέων του, σχεδιάζει και υλοποιεί έργα με κοινωνικό πρόσημο, που αποσκοπούν στη βελτίωση της καθημερινότητας των χρηστών τους και αναβαθμίζουν το επίπεδο παροχής υπηρεσιών του Δημόσιου σε όλη την Ελλάδα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι στον μεγάλο κατάλογο δεν περιλαμβάνεται κανένα έργο από την περιοχή, κάτι που δείχνει ότι «λεφτόδεντρα» δεν υπάρχουν όχι μόνο για τους δρόμους αλλά ούτε για τις υπόλοιπες υποδομές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ