Λεφτά υπάρχουν και μοιράζονται από τον ΟΛΗΓ!

OLHGΛεφτά υπάρχουν…. Κι αφού υπάρχουν μοιράζονται από την Διοίκηση του ΟΛΗΓ. Προφανώς είναι τυχαίο ότι οι αποφάσεις για την ενίσχυση φορέων και συλλόγων γίνεται εν μέσω της προεκλογικής περιόδου.

Με μία λογική που παραπέμπει σε άλλες εποχές, η Διοίκηση μοιράζει χορηγίες των χιλίων ή των δύο χιλιάδων ευρώ, την ώρα που θα μπορούσε αν πραγματικά ήθελε να στηρίξει την τοπική ανάπτυξη να κατευθύνει τα χρήματα αυτά σε μία δράση που θα έπιανε πράγματι τόπο.

Μπορεί βέβαια τα ποσά που μοιράστηκαν να λύνουν προβλήματα σε αθλητικά σωματεία και φιλοπρόοδες ενώσεις όμως αυτό απέχει μακράν από αναπτυξιακές προσπάθειες και πρωτοβουλίες.

Τα χρήματα που μοιράζονται από τον ΟΛΗΓ όπως ανακοινώθηκαν από τον Οργανισμό έχουν ως εξής:

1. Της δαπάνης καύσης τσιγάρων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας.

2. Τη χορηγία προς την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θεσπρωτίας ποσού ύψους δύο χιλιάδων (2.000 €).

3. Τη χορηγία προς το 1ο ΕΠΑΛ Φιλιατών ποσού ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €).

4. Τη χορηγία προς την Αθλητική Ένωση Νέας Σελεύκειας ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €).

5. Την προμήθεια και δωρεά προς το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών αξίας μέχρι του ποσού των χιλίων εξακοσίων ευρώ (1.600 €)

6. Τη χορηγία προς τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Γραικοχωρίου ποσού ύψους τριών χιλιάδων ευρώ (3.000 €).

7. Τη χορηγία προς τον Δημοτικό Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας ποσού ύψους εφτά χιλιάδων ευρώ (7.000 €).

8. Την προμήθεια και δωρεά προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας σε μπλουζάκια και καπέλα μέχρι του ποσού των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €).

9. Τη χορηγία προς τον Αθλητικό Σύλλογο Πετοσφαίρισης «Ερμής Ηγουμενίτσας» ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €).

10. Τη χορηγία προς το Λαογραφικό Μουσείο Τσαμαντά ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €).

11. Τη χορηγία προς τον Α.Σ. Θεσπρωτός ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €).

12. Την προμήθεια και δωρεά προς Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Θεσπρωτίας ενός φωτοτυπικού μηχανήματος ποσού μέχρι πεντακοσίων ευρώ (500 €).

13. Τη χορηγία προς τον Α.Σ. Πέρδικας Καλαθοσφαίρισης ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €).

14. Τη χορηγία προς τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Ηγουμενίτσας ποσού ύψους χιλίων ευρώ (1.000 €).

15. Τη χορηγία προς την Τοπική Κοινότητα Λαδοχωρίου ποσού ύψους δύο χιλιάδων ευρώ (2.000 €).

16. Τη χορηγία προς την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας ποσού ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €).

17. Τη χορηγία προς το Ν.Π.Δ.Δ. Προσχολική Αγωγή, Κοινωνική Προστασία και Πολιτισμός του Δήμου Ηγουμενίτσας ποσού ύψους δεκατεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων ευρώ (14.300€).

Επίσης λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες αντιπλημμυρικής προστασίας των οικισμών Γραικοχωρίου και Λαδοχωρίου του Δήμου Ηγουμενίτσας από τα αντίστοιχα ρέματα που παραμένουν αδιευθέτητα, με αποτέλεσμα σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων να πλημμυρίζουν τους οικισμούς μεταφέροντας ταυτόχρονα μεγάλη ποσότητα φερτών υλικών, αποφάσισε την διενέργεια δύο πρόχειρων διαγωνισμών, με σκοπό την επιλογή τεχνικών συμβούλων για την υλοποίηση των έργων:

Α) «Υδραυλική Μελέτη μείωσης στερεοπαροχής του χειμάρρου Γραικοχωρίου». Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στις πενήντα εννιά χιλιάδες εννιακόσια ευρώ (59.900,00 €) μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Β) «Υδραυλική Μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας χειμάρρου Λαδοχωρίου» Ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ανέρχεται στις πενήντα εννιά χιλιάδες εννιακόσια ευρώ (59.900,00 €) μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ