«Λαβράκι» της ΑΑΔΕ σε εστιατόριο των Ιωαννίνων!

Στο μικροσκόπιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων βρέθηκαν εκατοντάδες φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Οι έλεγχοι για μία ακόμη έβγαλαν «λαβράκια» σε ολόκληρη την χώρα. Στην ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής αναφέρονται χαρακτηριστικά παραδείγματα από διάφορες περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται και μία περίπτωση στο Νομό Ιωαννίνων. Πρόκειται για εστιατόριο που απέκρυψε μεγάλο ποσό από την Εφορία. Την ίδια στιγμή η ΑΑΔΕ συνεχίζει το σαφάρι σε καταλύματα διαπιστώνοντας ότι ένας στους πέντε ξενοδόχους εμφανίζει μηδενικά έσοδα.

Από τον έλεγχο σε εστιατόριο στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων κατά τις χρήσεις 2015-2018 διαπιστώθηκε ανακριβής υποβολή δηλώσεων εισοδήματος και Φ.Π.Α. αποκρύπτοντας φορολογητέα ύλη ύψους 315.000€.

Γενικότερα από τον Ιούνιο του 2019 έπειτα από διασταυρώσεις που έγιναν σε τουριστικά καταλύματα – ξενοδοχεία από 20 μέχρι και 100 δωμάτια που τηρούν λογιστικά βιβλία με διπλογραφικό σύστημα (βιβλία Γ’ κατηγορίας), διαπιστώθηκε ότι 2 στις 10 επιχειρήσεις υπάγονται στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου και υψηλού κινδύνου για φοροδιαφυγή, καθώς δήλωσαν εισοδήματα από μηδέν μέχρι 9.000 ευρώ, όταν τα έσοδά τους στη φουλ σεζόν ήταν πολλαπλάσια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ