ΛΑΣΥ: Πλειοψηφία κι αντιπολίτευση στην ίδια γραμμή

perifereiako eklogi

«Αποκαλυπτική της συνεργασία ανάμεσα στα αστικά κόμματα και τις παρατάξεις τους» χαρακτηρίζει η Λαική Συσπείρωση την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην ανακοίνωσή της κάνει εκτενή αναφορά σε όλα τα θέματα και επικεντρώνει στην απουσία συζήτησης για την διαχείριση των υδάτων στο λεκανοπέδιο.

Όπως αναφέρει «η συζήτηση δεν έγινε γιατί οι παρατάξεις «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΗΠΕΙΡΟΥ» της ΝΔ και «ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΛΟΝ» του ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν να συνυπογράψουν το αίτημα της ΛΑ.ΣΥ. πειθαρχώντας στην κάθετη άρνηση του κ Καχριμάνη να μην συζητηθεί το θέμα «όσο αυτός είναι περιφερειάρχης».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται στην απόφαση για τον χαρακτηρισμό της Ηπείρου ως πρότυπου τουριστικού προορισμού ολοκληρωμένης διαχείρισης, υποστηρίζοντας ότι μοναδικός στόχος είναι η εξυπηρέτηση των μεγαλοξενοδόχων την ώρα που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να κάνουν διακοπές.

Η ΛΑΣΥ αναφέρεται και στο Κλειστό ξιφασκίας σημειώνοντας ότι λαικές και περιβαλλοντικές ανάγκες μένουν εκτός λειτουργίας. Μάλιστα καυτηριάζει το γεγονός ότι ο σχεδιασμός της Περιφερειακής Αρχής δεν αμφισβητείται από τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ.

«Πλειοψηφία και «αντιπολιτευση» προφανώς εκφράζονται από τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη ότι όλα γίνονται γιατί «φυλάει Θερμοπύλες στο θέμα των απορριμμάτων» και δεν κάνουν την παραμικρή δήλωση γύρω από το θέμα», σημειώνει.

Και καταλήγει με αναφορά στο ψήφισμα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέροντας ότι «η συμφωνία των αστικών αυτών παρατάξεων στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, το κόστος και τις συνέπειες που θα πληρώσουν με βαρύ κύμα ακρίβειας διαρκείας τα λαϊκά στρώματα, φάνηκε και από την σύγκλισή τους στο περιεχόμενο του ψηφίσματος που πρότεινε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν οι λοιποί. Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ που πρότεινε το ψήφισμα, διαφώνησε μαζί τους στην αποστολή πολεμικού εξοπλισμού αλλά δεν εξέφρασε αντίρρηση στην χρήση των ΝΑΤΟικών βάσεων που φύτεψε στη χώρα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ως ορμητήριο του πολέμου, μετατρέποντας τη χώρα σε μαγνήτη αντιποίνων. Η συμφωνία εμπλοκής της χώρας και η στοίχιση του λαού με τον έναν από τους δυο ιμπεριαλιστές που συγκρούονται στο έδαφος της Ουκρανίας, έχει έναν βαθύτερο στόχο: να αποδεχτεί ο λαός μας ότι πληρώσει τον πόλεμο αυτόν στον οποίο η αστική τάξη της χώρας συμμετέχει για να αποκομήσει κομμάτι από τη λεία και να αναβαθμίσει την γεωστρατηγική της θέση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ