ΛΑΣΥ: Για τις συνεδριάσεις Οικονομικής και Περιφερειακού

perifereiako_geniki_kamera

Την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής στην Περιφέρεια Ηπείρου ζητά με έγγραφό της η Λαϊκή Συσπείρωση.

Το έγγραφο απευθύνεται στον Πρόεδρο της Επιτροπής και Περιφερειάρχη Ηπείρου, στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και στους επικεφαλής των παρατάξεων ενώ κοινοποιείται και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Όπως σημειώνει η παράταξη «η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται σε μια εξαιρετικά ακατάλληλη αίθουσα που ούτε την παρουσία κοινού επιτρέπει ούτε φυσικά την παρουσία ραδιοτηλεοπτικής κάλυψης. Με αυτό τον τρόπο καταργείται στην πράξη ο δημόσιος χαρακτήρας των συνεδριάσεων».

Έτσι ζητά την εφαρμογή των σχετικών διατάξεων ώστε οι συνεδριάσεις να γίνονται σε χώρο που θα επιτρέπει την παρουσία κοινού και των μέσων ενημέρωσης ενώ σημειώνει ότι σε περίπτωση τηλεδιάσκεψης πρέπει να υπάρχει μέριμνα για αναμετάδοση από το κανάλι της Περιφέρειας.

Επίσης και με αφορμή την επιστροφή των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου δια ζώσης ζητά να υπάρξει μέριμνα ώστε να συνεχιστεί η αναμετάδοση από το κανάλι της Περιφέρειας καθώς υπάρχουν και η τεχνογνωσία και τα κονδύλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ