ΛΑΣΥ: Ερώτηση για τις συνθήκες υγείας και ασφάλειας

perifereiako_geniki_kamera

Μετά την εξώδικη διαμαρτυρία που επέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας προς την Πρόεδρο του ΠΣ και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου,  για τις συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και την απάντηση της Περιφέρειας Ηπείρου,  η «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» κατέθεσε επερώτηση για το θέμα.

Από την με αρ.πρωτ.  110119/7708/21-07-2021 ενημέρωση του Περιφερειάρχη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο  διαπιστώθηκε ότι η Περιφέρεια , ακολουθώντας  τα «πατήματα» της μεγάλης εργοδοσίας δεν τηρεί ούτε τους βασικούς κανόνες για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα ενώ από το 1996 υπάρχει η υποχρέωση να καταρτιστεί και να επικαιροποιείται η Γραπτή Εκτίμηση Επαγγελματικού Κινδύνου, 25 χρόνια τώρα η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει το παραμικρό και μόλις τον Ιούλιο του 2021 (μετά δηλαδή την εξώδικη διαμαρτυρία των εργαζόμενων της ΠΕ Πρέβεζας) εγκρίθηκε η δαπάνη για τη σύνταξή της  (Ω56Η7Λ9-ΣΕΖ)

Στο ίδιο κείμενο η Περιφερειακή Αρχή ευθέως παραδέχεται ότι όχι μόνο δεν έδωσε αυξημένα Μέσα Ατομικής Προστασίας στην περίοδο της πανδημίας, αλλά αντίθετα ότι ήταν «μειωμένη ανάγκη χρήσης Μ.Α.Π.» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Τέλος οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Ηπείρου» ζητούν ενημέρωση για τις υποχρεωτικές εξετάσεις και τους εμβολιασμούς που επιβάλλεται να κάνουν οι εργαζόμενοι, για τις εκπαιδεύσεις σε θέματα υγείας και ασφάλειας που πρέπει να γίνονται και για την αποτίμηση σε χρήματα των ΜΑΠ και του γάλακτος που δεν χορηγήθηκαν κατά τα έτη 2019 και 2020

Για τη «Λαϊκή Συσπείρωση» τα θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας. Η Περιφερειακή Αρχή αντίθετα έχει αποδείξει ότι ως ζήτημα πρώτης προτεραιότητας προκρίνει την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις «προσλήψεις» τεχνικών συμβούλων, με αποτέλεσμα να μην ….. «περισσεύουν»  ούτε χρήματα ούτε χρόνος για ζητήματα υγείας και ασφάλειας των μονίμων και συμβασιούχων υπαλλήλων .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ