ΛΑΣΥ εναντίον Περιφερειακής Αρχής για τους ελέγχους των σχολικών εκδρομών

perifereiako s

Οι έλεγχοι για τις σχολικές εκδρομές ήταν το θέμα το οποίο είχε θέσει με επερώτησή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Στην επερώτηση απάντησε ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης αναφέροντας ουσιαστικά ότι η Περιφέρεια δεν έχει καμία αρμοδιότητα ελέγχου.

Μετά την απάντηση αυτή η Λαϊκή Συσπείρωση επανέρχεται με ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας ότι ο νόμος προσδιορίζει ακριβώς ποιος ελέγχει ποιον και η Περιφέρεια αποτελεί έναν από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Συγκεκριμένα :

Ο έλεγχος της εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας για την κυκλοφορία των ελληνικών και αλλοδαπών φορτηγών οχημάτων ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης και τις διενεργούμενες με αυτά μεταφορές και των λεωφορείων ελληνικών και αλλοδαπών ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης, καθώς και η επιβολή των διοικητικών κυρώσεων για τις παραβάσεις των υποχρεώσεων που προβλέπονται στις υπουργικές αποφάσεις που εκδίδονται, σύμφωνα με το άρθρο 4Β, ανατίθεται στις ακόλουθες αρχές, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς τους:

α) στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων,     

β) στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ),           

γ) στις Λιμενικές και Τελωνειακές Αρχές,            

δ) στις Αστυνομικές Αρχές,               

ε) στα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου,              

στ) στα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου Δήμων Παραμεθόριων Περιοχών.   (άρθρο 2 ν. 3446/2006: όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ.1 Ν.4313/2014,ΦΕΚ Α 261/17.12.2014)

Σύμφωνα με το νόμο άρθρο 1 του ν. 3463/06 όπως τροποποιήθηκε με τον 4663/2020 «Σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα των Περιφερειών της Χώρας συνιστώνται ένα ή περισσότερα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου (ΜΚΕ). […]  Τα ΜΚΕ είναι αρμόδια για τον έλεγχο της νομιμότητας και ασφάλειας της κυκλοφορίας και των εκπομπών καυσαερίων των οχημάτων, ελληνικών και αλλοδαπών, που κυκλοφορούν στη Χώρα, τον έλεγχο νομιμότητας της διενέργειας μεταφοράς με αυτά, καθώς και για την επιβολή διοικητικών κυρώσεων. Τα ΜΚΕ αποτελούνται από: α) δύο (2) εκπροσώπους της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών ή του Κέντρου Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ένας από τους οποίους είναι τεχνικός και β) ένα (1) όργανο του Τμήματος Τροχαίας ή της υπηρεσίας που ασκεί καθήκοντα Τροχαίας ή ένα όργανο του Λιμενικού Σώματος, εφόσον ο έλεγχος διενεργείται σε περιοχή αρμοδιότητάς του. Επικεφαλής του ΜΚΕ ορίζεται ένας από τους εκπροσώπους της περίπτωσης α»

«Αποδεικνύεται ότι η  Περιφέρεια Ηπείρου έχει σαφή αρμοδιότητα και ευθύνη για τη διενέργεια μέρους των ελέγχων  όπως ακριβώς αναφέρεται και στην επερώτηση που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση την οποία χαρακτήρισε «άνευ αντικειμένου» ο κ. Περιφερειάρχης για να κρύψει τις ευθύνες του.

Η πολιτική τους είναι επικίνδυνη! Ακόμη και αυτή την υποτυπώδη νομοθεσία την εφαρμόζουν όταν και  όποτε θέλουν! Ο περιφερειάρχης δεν δίστασε να πει ψέματα μπροστά σε ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Έφτασε να απειλεί έμμεσα τους εκπροσώπους της «Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου» που έθεσαν το θέμα της αξιοπιστίας του δημοσίου ΚΤΕΟ το οποίο έκλεισε με πρόσφατή απόφασή της η Περιφερειακή Αρχή. Για την Περιφερειακή Αρχή είναι «απολύτως φυσιολογικό» όπως ανέφερε ο κ. Περιφερειάρχης,  ένα λεωφορείο με μαθητές να παίρνει φωτιά στη μέση της Εγνατίας όπως έγινε πριν λίγο καιρό.

Η απουσία των μικτών κλιμακίων από τους δρόμους της Ηπείρου, έρχεται να προστεθεί στις παλιότερες δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη ότι επιτρέπεται φορτηγά άνω των 3,5 τόνων να περνούν μέσα από τα σπίτια στην Αμφιθέα θέτοντας και σε αυτή την περίπτωση σε κίνδυνο τις ζωές των κατοίκων της περιοχής.

Η περιφερειακή αρχή είναι τόσο υποταγμένη στα διάφορα επιχειρηματικά συμφέροντα είτε αυτά λέγονται ντόπιες και ξένες μεταφορικές εταιρίες είτε αυτά λέγονται εταιρίες τουριστικών λεωφορείων που καθίσταται επικίνδυνη για το λαό ο οποίος πρέπει να είναι καχύποπτος πλέον σε οτιδήποτε ακούει και βλέπει δια στόματος περιφερειάρχη» καταλήγει η ανακοίνωση!  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ