ΛΑΣΥ εναντίον Περιφερειακής Αρχής: Ακριβές αποφάσεις για τα διόδια χωρίς καμία ισχύ

diodia egnatia

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή ασκεί η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τις επικείμενες αυξήσεις στα διόδια. Θυμίζει μάλιστα τις δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για απαλλαγή κατοίκων της περιοχής από την καταβολή διοδίων, οι οποίες όμως δεν εφαρμόστηκαν.

Η ΛΑΣΥ τονίζει ότι οι αποφάσεις αυτές κόστισαν ακριβά στην Περιφέρεια « «ταΐζοντας»  δικηγορικά γραφεία με μαζικές προσφυγές κι αποδεικνύεται ότι δεν έχουν καμία ισχύ».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει:

Αποκαλύπτεται η κοροϊδία της περιφερειακής αρχής της ΝΔ, η οποία έχει προτάξει διαχρονικά την απαλλαγή μόνο για τους Ηπειρώτες και μόνο για εκείνα τα διόδια στην Ήπειρο, στα οποία δεν υπάρχουν ικανοποιητικοί παράπλευροι δρόμοι. Αίτημα που κατατέθηκε και  το 2011 και το 2017 και το 2020 από την πλειοψηφία του  περιφερειακού συμβουλίου. Η διεκδίκηση ενός τέτοιου  αιτήματος από μια πλειοψηφία που στήριξε “με χέρια και με πόδια” την παραχώρηση των οδικών δικτύων σε επιχειρηματικούς ομίλους και η τάχα επιβολή αυτής της απόφασης με δικαστικές αποφάσεις είναι ξεκάθαρο “δούλεμα” στον Ηπειρώτικο λαό με…. «υπογραφή Καχριμάνη».

Άλλωστε είναι νωπά στην μνήμη μας τα επιχειρήματα της περιφερειακής αρχής με τα οποία συμφώνησαν οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και του κ. Ριζόπουλου στην συνεδρίαση του Π.Σ. τον Ιούνη του 2020 ότι «το κόστος συντήρησης των δρόμων για τους ομίλους είναι υψηλό  και οι όμιλοι δεν βγαίνουν»,  ότι  « είμαστε μέλη της ΕΕ, έτσι γίνεται στα προηγμένα κράτη, οι συμβάσεις με τις εταιρίες πρέπει να γίνουν σεβαστές» και ότι «στις  δημοκρατίες οι δρόμοι είναι ιδιωτικοί και μόνο σε αποτυχημένα καθεστώτα οι δρόμοι είναι δημόσιοι και δωρεάν»!!!

Ακόμη και το αίτημα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος το οποίο μετέφερε στην ίδια συνεδρίαση του Π.Σ. δια ζώσης  μέλος του Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής, για κατάργηση όλων των διοδίων και αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας Οδού, για να μπορούν και οι απόδημοι Ηπειρώτες  να επισκέπτονται τα ερημωμένα χωριά τους χωρίς το επιπλέον εμπόδιο του υπέρογκου κόστους των διοδίων,  δεν έκαμψε τις παρατάξεις της πλειοψηφίας να πλειοδοτούν υπέρ των αναγκών των ομίλων .

Προφανώς το αίτημα για κατάργηση όλων των διοδίων για όλο το λαό είναι το μόνο σωστό αίτημα την εποχή που τα λαϊκά στρώματα βλέπουν το εισόδημα τους να εξανεμίζεται μέσω της ακρίβειας. Όμως η κατάργηση των διοδίων μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο ενός πανελλαδικά συντονισμένου κινήματος που θα διεκδικεί δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους για όλο το λαό. Σε αυτόν τον αγώνα οι εκλεγμένοι κομμουνιστές περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Καλούμε το λαό να βγάλει συμπεράσματα, να δυναμώσει στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ώστε από καλύτερες θέσεις να δυναμώσει η πάλη για δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλής αυτοκινητοδρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ